Cum se intretin rulourile exterioare?

In momentul in care ne decidem sa avem rulouri exterioare este bine sa stim totul despre metodele de intretinere dar si despre reparatii rulouri.

Jaluzele sau rulourile sunt o investitie pe termen cat mai lung pentru siguranta geamurilor si pentru confort. Dar ca in oricare prietenie este recomandat sa evitati conflictele si in cazul acesta va trebui sa nu uitati de curatenie si de intretinerea rulourilor si sa preveniti eventualele probleme care pot sa apara in timp.

Jaluzelele si in special cele de tip venetian, sunt destul de usor de intretinut si sunt si greu de evitat si asta datorita frumusetii lor. De aceea daca ati ales modelel din categoria aceasta va oferim si cateva sfaturi importante cu ajutorul carora sa intretineti rulourile si care sa va ajute sa va bucurati de ele cat mai mult timp.

Materialele sunt cele care fac atmosfera din casa. jaluzelele venetiene va pot infrumuseta ferestrele cu lemn, aluminiu, bambus si PVC sau cu plastic. Pentru ca sunt eliminate particuelele la incalzire acestea nu au un aspect estetic foarte placut si se altereaza destul de usor iar noi nu recomandam aceasta optiune chiar daca initial pare una ieftina.

In legatura cu celelalte materiale, lemnul si bambusul sunt cele care vor proteja cel mai bine caldura din casa si vor infrumuseta geamurile transmitand povesti. Lumina va fi blocata aproape complet in timp ce va izola o mare parte din temperaturile exterioare si din camere. In tt acest timp rigiditatea materialelor existente in natura se compenseaza de catre aluminiu.

Lamelele din aluminiu sunt subtiri si activitatea prin care se vor intretine rulourile nu implica si diferentele mari de temperatura dintre interior si exterior. Aluminiul e cel care ofera palete largi de culori si in cazul in care optati pentru alb caminul este de fiecare data luminos si puteti sa profitati de razele de soare de dimineata fara a beneficia si de pachetul cre include toate efectele negative.

Acestea sunt cele mai importante avantaje pentru rulourile exterioare si in special pentru jaluzelele venetiene. Daca treceti peste moda de a decora geamurile exterioare atunci ar trebui sa stiti ca ele au si o parte practica destuld e evidenta. In cazul in care ati ales materialele preferate si culorile potrivite pentru arhitectura locuintei tot ce trebuie sa faceti este sa le cumparati.

Intretinerea presupune si curatare.

Va recomandam ca in momentul in care va apucati de intretinerea rulourilor sa includeti pe lista de operatiuni si curatarea acestora si va recomandam ca activitatile de curatare sa se faca macar o data pe an. Aveti si optiunea de a le duce la curatatorii specializate sau de a le spala de acasa.

Trebuie sa stiti totusi ca nu toate curatatoriile va aduc rulourile inapoi si cu garantia ca nu sunt afectate in timpul spalarii si de aceea cel mai bine ar fi sa apelati la curatarea jaluzelelor, perdelelor si rulourilor, in specail cand este vorba despre o cladire mai mare care are mai multe geamuri si mai multe ferestre care au dimensiuni mari. Va recomandam sa curatati acasa toate jaluzelele manual.

Leave a reply:

Site Footer