Cum se alege un domeniu pentru site

Cum se alege un domeniu pentru site?

Atunci cand vrem un site in primul rand este nevoie sa ne cumparam un domeniu si sa gasim o firma care ofera servicii de gazduire web.

Daca sunteti la inceput de drum si vreti sa aveti un site, un blog sau poate un magazin online, atunci cand va apucati de treaba o decizie foarte importanta pe care va trebui sa o luati este numele pe care il va avea noul site. Numele de domeniu este extrem de important si influenteaza in mod substantial evolutia activitatii desfasurate. In ceea ce priveste domeniul, sunt doua tipologii de domenii si le vom prezenta si noi astazi.

Numele de domeniu format din cuvinte uzuale este numele de domeniu alcatuit dintr-unul ori mai multe cuvinte de uz general pe care le gasiti si in dictionar. Avantajul pentru astfel de domenii este ca prezinta o buna protectie contra celor care vor sa inregistreze marci.

Pentru ca este un nume generic este destul de greu ca altcineva sa il inregistreze ca marca si sa aiba si drept de exclusivitate pe el. De asemenea, un alt avantaj destul de mare este si faptul ca un astfel de domeniu se va pozitiona repede in fata, in motoarele de cautare.

Printre factorii de pozitionare in motoarele de cauare se umara si numele domeniului, insa exista posibilitatea de a ne pozitiona bine si fara sa avem numele domeniului asa.

Un dezavantaj in acest sens apare in momentul in care vreti sa va diferentiati de concurenta. Veti avea o surpriza neplacuta daca veti observa ca sunt site-uri care au nume similare. In cazul in care vedeti ca sunteti in aceasta situatie trebuie sa stiti ca cel mai bun site va pierde trafic, si ca asta va fi in detrimentul celor slabe.

cumparam un domeniu

De asemenea puteti sa alegeti si un nume de domeniu cat mai abstract. Atunci cand ne referim la numele de domenii abstracte ne vom referi la un nume fara semnificatie exacta. Un exemplu poate sa fie chiar Google. In situatia asta suntem avantajati pentru ca avem si posibilitatea de a ne diferentia in domeniul nostru pe piata. Un utilizator va invata mult mai greu numele insa este cert ca il va tine minte mai usor.

Concurentilor le este greu sa copieze ideea de nume. Pentru ca va fi un nume atipic noi va recomandam sa verificati inainte daca este vorba despre o marca similara sau identica ce utilizeaza acelasi nume. In plus este foarte important sa va inregistrati marca pentru a fi cat mai bine protejati.

Inregistrarea domeniilor nu inseamna in mod automat si cumpararea lor ci numai dreptul de a le utiliza. Marcile inregistrate pot sa dea posesorului dreptul sa conteste cumpararea si inregistrarea unui domeniu in instanta si sa preia domeniul respectiv.

Extensia domeniului, nu e foarte importanta in ceea ce priveste pozitionarea site-ului in motorul de cautare pe regiuni geografice specifice. De asemenea, va trebui sa tineti minte si faptul ca OSIM nu recunoaste extensiile ca fiind elemente unice pentru diferentiere intre branduri. Acestea fiind spuse, noi va recomandam sa va alegeti cu grija domeniul.

Leave a reply:

Site Footer