Cum se alege tapiteria unei canapele?

Cum se alege tapiteria unei canapele?

In momentul in care consideri ca ar fi timpul sa iti inlocuiesti vechea canapea din sufragerie, cu o canapea noua, trebuie sa stii faptul ca alegerea unei canapele nu este o misiune atat de simpla precum pare la prima vedere.

In primul rand, trebuie sa tii cont de modul de amenajare al locuintei, astfel ca daca locuinta ta este in totalitate amenajata in stilul clasic, atunci ar cam trebui sa iti alegi o canapea care sa se plieze perfect acestui stil.

Daca interiorul locuintei tale este amenajat in stilul modern, atunci cu siguranta o canapea care se pliaza perfect stilului clasic, nu este o alegere inspirata pentru locuinta ta.

Dimensiunea canapelei este iarasi un factor important, insa aici trebuie sa tii cont si de dimensiunea sufrageriei. Cu siguranta trebuie sa alegi o canapea care sa corespunda din punct de vedere al dimensiunilor, pentru ca daca sufrageria este mica, nu poti cumpara o canapea de dimensiuni mari, pentru ca aceasta va ocupa foarte mult spatiu.

Chiar si suma de bani pe care o ai la dispozitie pentru achizitionarea canapelei reprezinta un factor important, pentru ca in mod cert, vei putea sa gasesti atat canapele care costa putini bani si care sunt de o calitate indoielnica, precum si canapele destul de costisitoare, daca care sunt de cea mai buna calitate.

Un alt detaliu extrem de important de care trebuie sa tii cont, este reprezentat de tapiteria canapelei.

Atunci cand discutam despre tapiterie, trebuie sa stim exact ceea ce ne dorim, pentru ca putem sa gasim canapele care au mai multe tipuri de tapiterie.

In cazul in care iti doresti o canapea care sa aiba tapiteria din piele, atunci cu siguranta vei avea mai multe avantaje.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca tapiteria din piele a fost dintotdeauna la moda, este la moda si in prezent, si cu siguranta va fi la moda si in viitor.

Un alt aspect important care trebuie amintit referitor la tapiteria din piele, este acela ca acest tip de tapiterie se poate curata foarte simplu si usor, spre deosebire de celelalte tipuri de tapiterie.

Sa presupunem ca se varsa o ceasca de cafe ape o canapea a carei tapiterie este din piele. Cu o laveta uscata se poate sterge usor tapiteria, iar in cazul in care aceasta ramane patata, o laveta umezita este solutia ideala, pentru ca tapiteria se sterge si devine ca noua.

In schimb, daca vei dori sa iti indrepti atentia spre o canapea a carei tapiterie este din catifea, trebuie sa stii faptul ca acest tip de tapiterie ofera un aer elegant incaperii, insa marele dezavantaj il reprezinta faptul ca acest material este destul de greu de curatat sau de intretinut.

Deasemenea, ai mai putea sa iti indrepti atentia sis pre canapele care au tapiteria din panza de exemplu. Avantajul acestora este acela ca nu sunt foarte costisitoare, insa sinceri sa fim, nici confortul unei asemenea canapele nu este unul foarte mare.

Asadar, daca iti doresti o canapea confortabila, fie alegi una cu tapiteria din piele, fie te orientezi spre o canapea cu tapiteria din catifea.

Leave a reply:

Site Footer