Cat costa o optimizare Seo? Daca vrei sa afli mai multe detalii, intra pe DanBradu.com.
Cand iti concepi continutul pentru blogul tau sau pentru website, exista 2 lucruri foarte importante pe care trebuie sa le iei in considerare: in primul rand, cum sa creezi content de calitate ce va atrage vizitatorii si ii va face sa citeasca materialele de pe website si in al doilea rand, cum sa faci acest continut disponibil, unei audiente cat mai largi.
Deoarece majoritatea traficului web vine din motoarele de cautare, crearea continutului optimizat pentru vizibilitatea la cautarile de pe aceste motoare, reprezinta una dintre cele mai bune cai de urmat, pentru a te face cunoscut, site-ul tau sau afacerea ta.
In timp ce metodele de marketing traditional au separat aceste doua concepte, in momentul de fata se integreaza intr-o strategie unificata ce face SEO (search engine optimization) un factor important in dezvoltarea acestor tehnici de marketing.
Desi aceste deziderate – continutul de calitate si vizibilitatea foarte mare la search – pot parea nepotrivite atunci cand sunt alaturate, trebuie sa tii cont de ele pentru strategia ta de marketing.
Da, continutul tau ar trebui sa fie foarte bine scris, dinamic si plin de informatie valoroasa pentru utilizator, dar nimic din toate astea nu mai conteaza daca utilizatorul nu il gaseste pe internet.
Un ranking foarte mare SEO iti poate propulsa continutul din obscuritatea site-ului tau foarte greu de gasit, in primele pagini ale motoarelor de cautare, acolo unde cauta prima data, toti utilizatorii.
Dar audienta din ziua de astazi este inteligenta, va cauta articolul tau dupa anumite cuvinte cheie, care daca sunt bine optimizate din punct de vedere SEO, site-ul tau se va afla printre primele vizitate de aceasta audienta. Daca oferi si un continut de calitate, daca acest continut este informativ si interesant pentru audienta, utilizatorii vor reveni pe site-ul tau constant.
In timp ce skillurile exceptionale de scris nu se pot invata, a scrie “bine” se poate. Ca un marketer, tu esti in ultimul rand un povestitor, transformand si adaptand povestea brand-ului tau pentru audiente si mediuri diferite. Iata cateva sfaturi, pentru a scrie articole impresionante, captivante:
1. Foloseste exemple concrete. Nimic nu da scrisului mai multa putere decat un exemplu puternic, bun. Evita teoreticul pur prin folosirea studiilor de caz atunci cand vorbesti despre succesul unui produs sau cand te concentrezi pe povestea unui client. Gaseste puncte de conexiune in stiri sau in cultura pop, pentru a-i da cititorului un cadru de referinta.
2. Cunoaste-ti audienta! Blogul tau nu este si propriul jurnal, nu este un memo interoffice. Asigura-te ca folosesti un limbaj potrivit pentru oricine ti-ar vizita site-ul.
Daca scrii pentru o audienta mai larga, evita jargonul si argoul. Pastreaza paragrafele scurte si la obiect si sectioneaza-ti articolele in asa fel, incat sa fie foarte usor de parcurs si de citit.
Include link-uri spre exemplele pe care vrei sa le evidentiezi, asa iti vei putea explica mai bine ideile, iar audienta va fi capabila sa castige din interactiunea cu materialele puse la dispozitie de tine.