Cum sa receptionezi canale tv HD gratis

Cum sa receptionezi canale tv HD gratis ?

Iti amintesti antenele tv? Ei bine, ele inca exista! Fa rost de o antena tv digitala si vei putea sa urmaresti posturile locale gratuit, fara sa platesti un leu companiei de cablu.

Descopera canalele tale locale si puterea semnalului lor

In SUA, FCC ofera o harta care arata ce canale DTV (tv digital) vei putea receptiona din locatii diferite, ca si puterea semnalului relativ. Intra pe site-ul FCC-ului DTV Reception Maps si incarca locatia unde vei folosi antena.

In functie de puterea diferita a semnalului, s-ar putea sa ai nevoie de diferite tipuri de antene. Daca esti intr-o zona cu semnal puternic, o ” antena simpla de interior” ar trebui sa fie de ajuns. Cu semnal moderat, o antena de interior ” de calitate inalta”,  sau o antena de exterior, va fi necesara. Pentru semnal slab, cu siguranta vei avea nevoie de o antena de exterior. Site-ul FCC are mai multe detalii in legatura cu tipurile de antene de care vei avea nevoie in situatii diferite.

Vestea buna, este ca pentru a receptiona semnal puternic, nu trebuie sa construiesti ceva stilat in exterior. Trebuie doar sa cumperi o antena normala si sa o conectezi in interior.

De fapt nu ai nevoie de o antena speciala pentru asta. De exemplu, daca tu sau parintii tai locuiti intr-o casa care are o antena veche pe acoperis – poti conecta vechea antena la tv si sa primesti acele semnale digitale moderne. S-ar putea sa nu fie nevoie sa cumperi sau sa instalezi nimic- doar sa conectezi un cablu!

Ce va trebui sa cumperi?

Va trebui sa cumperi o antena proiectata sa primeasca aceste posturi tv. Sunt disponibile diferite antene in functie de distanta la care esti fata de antenele locale. Cea mai populara antena de pe Amazon este o antena cu un rang de 35 mile, in prezent la pretul de 28$. Aceasta antena este o versiune neamplificata a antenei standard. Se merita sa alegi o antena puternica de 50 sau 60 mile, totusi, amplificarea ajuta si la semnalele din apropiere. Cu cat eate mai prost semnalul, cu atat mai puternica trebuie aa fie antena.

Antenele plate sunt subtiri si usor de stabilit pe spatele televizorului sau pe fereastra. Daca locul este potrivit, nici nu vei mai observa antena dupa ce o instalezi.

Daca nu te deranjeaza aspectul antenei vechi si ai un semnal puternic in zona, acest set ieftin care arata ca niste urechi de iepure, pot fi bune pentru tine. Desigur, acestea nu sunt singurele optiuni. Vei gasi multe alte antene pe Amazon si in alte parti.

Vei avea nevoie si de televizor care sa suporte semnalele digitale. Pana acum, toate noile televioare au oferit acest lucru de multi ani. Daca vei avea un tv foarte vechi, nu o va face. Ai putea cumpara un kit de conversie digital-analog, desi ar fi mai bine sa te upgradezi la un tv modern in loc de asta.

Procesul de configurare

Pentru inceput va trebui sa pozitionezi antena intr-un loc bun. Daca primesti un semnal foarte puternic, o antena de stil vechi ” urechi de iepure” asezate langa tv ar fi de ajuns. Multe antene moderne sunt montate pe un perete.

Alte tipuri de antene vor avea nevoie sa fie pozitionate langa o fereastra daca semnalul este foarte slab. S-ar putea ca o antena de exterior sa trebuiasca a fi montata pe acoperis – antenele de exterior iti vor da de furca, daca vei avea nevoie de una. Dar aminteste-ti: Daca o casa are deja o antena veche de exterior, va functiona ok.

Dar este destul de simplu daca ai nevoie doar de o antena de interior. Pozitioneaza antena intr-un loc bun si conecteaz-o la tv cu un cablu coaxial. Acest tip de cablu va fi, sa speram, inclus cu antena.  Apoi, tv-ul va trebui sa scaneze pentru canalele disponibile, si dupa aceea vei putea sa navighezi cu telecomanda prin canalele tv.

Daca mergi pe varianta cu montatul pe perete, nu monta nimic pana nu esti multumit de semnalul pe care il primesti. S-ar putea sa fii nevoit sa misti antena pentru a imbunatati semnalul, in timp ce verifici felul in care se vede.

Nu te stresa prea mult cu procesul de configurare. Antena pe care o cumperi va include un ghid care te va ajuta cu tot.

Serios, este simplu. Odata ce ai cumparat antena, pozitioneaz-o acolo unde primeste semnal bun si conecteaz-o la tv. Nu va trebui sa platesti nici un leu pentru asta.

Singura problema reala ar fi semnalul slab. Cu un semnal bun, puternic, o antena de interior este de ajuns. Dar chiar daca ai un semnal slab, tot poti avea acele canale cu o antena de exterior si putin mai multa munca.

Leave a reply:

Site Footer