O alimentatie green nu are o definitie oficiala, insa in principiu inseamna ca evitati alimentele procesate si ambalate in favoarea alimentelor care sunt in stare naturala. Este o modalitate populara de a va asigura ca consumati alimente mai sanatoase. Pentru a manca green, concentrati-va asupra consumului mai multor fructe si legume impreuna cu cerealele integrale, proteinele slabe si grasimile sanatoase. Apoi, obisnuiti sa cititi etichete si sa va pregatiti alimentele. Incepeti cu niste mese simple si retete pentru a face ca un plan clean de alimentatie care sa fie si atragator! Cele mai multe sfaturi le gasiti pe Beekeepingiseasy.com.
Concentrati-va pe fructe si legume. Baza unui plan curat de alimentatie ar trebui sa fie fructe si legume intregi, neprelucrate. Incercati sa cumparati fructe si legume proaspete ori de cate ori este posibil. Includeti 1 sau 2 portii de legume sau fructe cu fiecare masa.
Daca nu va place sa spalati si sa va taiati legumele si fructele, puteti cumpara produse proaspete si taiate proaspat.
Produsele congelate sunt, de asemenea, o optiune buna, deoarece sunt prelucrate minim. Pot fi chiar mai bogate in substantele nutritive decat unele produse proaspete.
Evitati produsele conservate, deoarece acestea pot contine zaharuri, sare sau conservanti. Cititi cu atentie eticheta inainte de a le cumpara.
Includeti 2 – 3 portii de cereale integrale in fiecare zi. Cerealele integrale ar trebui sa constituie majoritatea amidonului, deoarece contin mai multe fibre si substante nutritive decat boabele albe. Eliminati painea alba, pastele, faina si orezul din dieta dvs. Inlocuiti aceste alimente cu optiuni intregi de cereale, cum ar fi painea integrala de grau, pastele fainoase si faina si orezul brun.
Alte surse bune de cereale integrale includ orz, quinoa, amarant si ovaz.
Optati pentru 100% paine integrala de grau, tortilla, covrigi si alte produse coapte.
Adaugati o portie de proteine slabe la fiecare masa. Proteina va ajuta sa va mentineti senzatia de plina mai mult timp decat carbohidratii sau grasimile, asigurati-va ca obtineti 2 pana la 3 portii de proteine slabe pe zi. Toate sau majoritatea meselor pe care le consumati ar trebui sa aiba o portie de proteine slabe.
De exemplu, ati putea include o portie de proteine slabe cu micul dejun, avand un recipient de iaurt grecesc sau adaugati o portie de ton conservat pentru masa de pranz sau rotunjiti cina avand o portie de piept de pui la gratar.
Alte surse de proteine din carne si peste includ carnea de vita macra, curcanul de masa, partile slabe de carne de porc, crevetele, somonul, codul, tonul si scoicile.
Sursele de proteine care nu contin carne includ tofu, tempeh, linte, fasole, nuci si seminte.
Includeti surse sanatoase de grasimi in mod moderat. Grasimile ajuta la satietate, dar prea mult grasime va creste aportul caloric total. Pastrati portii mici de alimente si mancati mai des. Unele optiuni bune pentru curatarea grasimilor includ:
- Avocado
- Ulei de masline
- nuci
- seminte
- Masline
Beti apa ca sursa principala de lichid. Apa este esentiala pentru un plan curat de alimentatie, deci asigurati-va ca beti zilnic cel putin opt pahare de apa (240 ml). Beti apa in timpul meselor si intre ele pentru a va mentine hidratat.
Incercati sa purtati o sticla de apa oriunde mergeti si o reumpleti dupa cum este necesar pe tot parcursul zilei!
De asemenea, puteti bea cafea, ceai si apa minerala, ca parte a aportului zilnic de lichid.