Repetam: cu cat este mai clara interactiunea utilizatorului cu site-ul web si procesul de conversie, cu atat mai mult vor fi pagina si marca apreciate. Daca nu te pricepi iti recomandam sa intri pe web design tutorials.
Evolutia pietei mobile este indiscutabila si deja navigheaza mai mult de la dispozitivele mobile decat de la computere. De aceea nu putem opri insistenta ca paginile web sunt adaptate si receptive pentru a facilita navigatia. Google Analytics, la fel ca multe alte instrumente, ofera date despre dispozitivele de la care este accesata pagina. Cu ajutorul acestora puteti acoperi o gama mai larga de utilizatori. Retineti ca pozitia elementelor in diferite dispozitive poate determina variatia conversiei sau a abandonului.
Faceti teste
Ca va place pagina dvs. este important, dar asta nu inseamna ca utilizatorilor dvs. le place. Cele mai cunoscute teste A / B sunt foarte utile atunci cand vorbim despre designul paginilor web. Mai ales cand vine vorba de analizarea prezentarii continutului sau a structurii care functioneaza cel mai bine pe o pagina, astfel incat utilizatorul sa ramana pe ea. Pozitia unei imagini sau modelele si structura textului pot oferi rezultate diferite. Este recomandabil sa incercati sa optimizati adaptarea prezentarii continutului la cea ce serveste cel mai bine utilizatorului.
Utilizabilitatea si experienta utilizatorului au devenit axele adevarate ale designului web. Si, in acest sens, oferirea unei experiente pozitive va face ca utilizatorul sa nu aleaga concurenta.
Experienta pozitiva depinde de un set de factori. Acestia includ organizarea si prezentarea atat a paginii, cat si a continutului. Cu toate acestea, trebuie acordata atentie prioritatii esteticii in ceea ce priveste utilitatea. Evitarea elementelor distractive si a culorilor socante va contribui, de asemenea, la o experienta pozitiva a utilizatorului.
Dupa aceste sfaturi, veti avea o pagina adaptata perioadelor in care prevaleaza increderea, simpla si clara.
Proiectarea unui site web perfect este visul oricarei companii sau marcii, dar adevarul este ca nu ne confruntam cu o sarcina usoara. Exista multe detalii pe care trebuie sa le acordam atentie, astfel incat experienta utilizatorului sa fie cat mai confortabila si mai intuitiva posibil si, astfel, sa ne viziteze din nou.
Astazi vrem sa va ajutam in aceasta sarcina complexa cu un infographic realizat de PSD in WordPress, in care sunt colectate in total 69 de sfaturi pentru a va putea construi cea mai buna pagina web. O lista pe care o gasim impartita in mai multe categorii, astfel incat sa puteti avansa pas cu pas fara a uita orice detaliu in crearea site-ului dvs.
Cand vine vorba de proiectarea paginii dvs. de web ar trebui sa investigati pentru a afla ceea ce este intr-adevar solicitat de utilizatorii dvs. si, astfel, sa raspunda la nevoile lor. Odata ce acest lucru este definit, a venit timpul sa intram in detalii. Sigla companiei dvs. trebuie sa apara in partea superioara intr-un spatiu vizibil, deoarece acesta este unul dintre cele mai importante elemente pentru a va recunoaste marca si trebuie sa fie realizata foarte bine astfel incat sa para macar profesionala.