Cum sa cumperi cea mai buna hrana si mancare pentru animale

Cum sa cumperi cea mai buna hrana si mancare pentru animale

Exista mai multe tipuri de hrana si mancare pentru animale, pe care o vei alege tinand cont de mai multe considerente, pornind de la tipul de animal pentru care cumperi aceste produse. Este important sa alegi mancarea potrivita animalului de companie, pentru a evita sa ii faci rau acestuia administrandu-i produse alimentare care pot fi toxice pentru el.

Stiai ca mancarea de pisici poate fi daunatoare pentru caini? Deoarece mancarea pentru pisici contine o cantitate mare de proteine, cainele poate dezvolta o reactie alergica cum ar fi egzemele umede, in momentul in care mananca o cantitate mare de mancare pentru pisici. Acesta este doar un exemplu, dar ar trebui sa te ajute sa intelegi de ce este recomandat sa folosesti doar alimente produse special pentru animalul tau de companie.

Criterii in functie de care poti alege hrana si mancare pentru animale

Varsta animalului

Varsta animalului este foarte importanta. In sensul acesta, un animal tanar care este in crestere poate avea nevoie de o hrana mai concentrata, in timp ce un animal batran poate avea nevoie de produse light. Spre exemplu, in cazul puilor de caine se administreaza hrana pe baza de proteine din lapte si carne in concentratii mari, in timp ce cainii batrani au nevoie de alimente mai sarace in proteine.

Consistenta hranei

Tinand cont de varsta animalului de companie se va alege si consistenta hranei. Un pui va rontai cu placere crochete tari, la fel si un caine adult cu dentitia deja formata, in timp ce un batran are nevoie de alimente cat mai moi pe care sa le mestece usor.

Dimensiunea hranei uscate

Dimensiunea crochetelor pentru caini este de asemenea foarte importanta deoarece puii pot mesteca greu produsele pentru adulti. De asemenea, pentru anumite animale foarte mici se recomanda cumpararea unor alimente care pot intra cu usurinta in gura animalului si pot fi mestecate la fel de usor. Este evident in acest sens ca hrana uscata pentru un bishon nu are cum sa fie identica cu cea a unui ciobanesc. Chiar daca esti tentat sa ii dai ciobanescului din portia bishonului pentru a nu cumpara mai multe tipuri de mancare, recomandarea este sa nu faci asta, deoarece cainele mare nu isi va stimula suficient maxilarul si dantura in timpul mestecarii si poate chiar sa inghida crochetele nemestecate.

Tipul de afectiuni pe care le au animalele de companie

Un animal de companie care este predispus la ingrasare trebuie sa consume alimente light, in timp ce animalele care se joaca mult pot primi din cand in cand o portie suplimentara. Animalele batrane care si-au pierdut dintii au nevoie de hrana umeda si usor de mestecat. Animalele sterilizate au nevoie de o dieta hipoproteica, pentru a evita astfel retentia de apa si blocajul urinar.

Acestea sunt cele mai importante criterii in functie de care se poate alege mancarea pentru un animal. Este important asa cum am spus si mai sus, sa se tina cont de compozitia fiecarui produs, astfel incat la final animalul sa beneficieze de o nutritie adecvata.

Leave a reply:

Site Footer