Cum sa aleg cel mai bun compresor auto?

Cum sa aleg cel mai bun compresor auto?

In calitate de sofer, probabil stii cat de important este ca anvelopele masinii tale sa fie in stare impecabila, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie umflate bine, iar presiunea aerului trebuie sa fie una foarte buna.

Cand masina are anvelopele uzate si este condusa in aceste conditii, in cazul in care nu stiati, va fi pusa o mai mare presiune pe anvelope, vei obtine un consum mai mare de carburant, si totodata drept consecinta, anvelopele se vor uza mult mai repede.

Tocmai acesta este motivul datorita caruia, foarte multi soferi au luat decizia de a-si cumpara un compresor auto de mici dimensiuni, precum acest compresor auto Troy, care este deosebit de eficient, si care poate fi transportat fara probleme in portbagajul masinii.

In cazul in care inca nu ti-ai cumparat un compresor auto, cu siguranta trebuie sa faci acest pas cat mai repede, iar acest articol iti aduce la cunostinta care sunt cele mai importante detalii pe care ar fi indicat sa le ai in vedere, astfel incat sa te asiguri ca faci in cele din urma, alegerea cea mai potrivita.

Tipul de compresor

Trebuie neaparat sa tii cont de tipul de compresor, astfel ca exista compresoare auto simple si compresoare auto 2 in 1. Un compresor auto simplu este cel mai simplu dupa cum si numele da de inteles, si este cel pe care il alege fiecare sofer care are un buget redus. Acest lucru nu inseamna insa ca un asemenea compresor nu este de o calitate buna, si ca nu poate umfla rotile.

Apoi, exista compresoarele 2 in 1, care pot face mai multe lucruri. Acestea sunt acele redresoare auto care au si functia de compresor. Acest lucru inseamna ca in afara faptului ca pot sa iti umfle rotile de la masina, acesta iti incarca si bateria.

Voltaj

De mentionat este faptul ca majoritatea compresoarelor auto pot fi conectate doar la o priza de 12 V, si multi sunt cei care aleg compresoare auto care se pot conecta la bricheta de la masina. De-asemenea, important de precizat este faptul ca un compresor de calitate premium trebuie sa permita atat conectarea la 12 V cat si la 220 W.

Portabilitate

Un alt factor important de luat in considerare atunci cand ai nevoie de un compresor pentru masina, este fara doar si poate portabilitatea acestuia. Exista compresoare auto de mici dimensiuni precum compresorul auto Troy pe care l-am mentionat la inceputul articolului, si care este foarte usor de transportat in portbagajul masinii.

Exista apoi compresoare auto profesionale, care sunt grele si voluminoase, si care de regula sunt ideale pentru uz profesional (service auto, benzinarii, etc.).

Puterea si debitul de pompare

O alta caracteristica foarte importanta de care trebuie tinut cont in momentul in care vine vorba despre alegerea unui compresor auto, este fara doar si poate reprezentata de puterea si de debitul de pompare al compresorului.

Ca un exemplu, un compresor care are puterea de 200W poate avea debitul de 35 de litri pe minut.

Presiunea maxima

O alta caracteristica este reprezentata de presiunea maxima oferita de compresor. Aceasta face referire la valoarea maxima care poate fi afisata de compresor. Compresoarele au de obicei intre 7 si 20 de vari capacitatea afisata, si cu cat este mai mare capacitatea de citire si de afisare a presiunii, cu atat mai bine va putea fi verificat nivelul aerului din roti.

Viteza de umflare

Cu siguanta, si acest lucru conteaza foarte mult, pentru ca influenteaza timpul necesar pentru a umfla o roata sau toate rotile. Cu cat viteza de umflare este mai mare, cu atat mai eficient este compresorul.

Alte detalii care conteaza ar mai fi pretul dar si numele producatoruli, atunci cand vine vorba despre alegerea unui compresor auto.

Leave a reply:

Site Footer