Cum sa ai grija de muschi de padure?

Cum sa ai grija de muschi de padure?

Foarte multe persoane viseaza sa aiba o gradina frumos amenajata cu flori si muschi padure , iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta putin despre acest subiect.

Sa ai o gradina sau un terariu pentru muschi este un mod simplu de a aduce un pic din salbaticie in casa ta, mai ales daca ai hranit singur muschiul. Dar cheia pentru a mentine prosperarea muschiului tau este sa te asiguri ca ii vei oferi ingrijirea corespunzatoare, care este diferita in multe cazuri fata de planta de casa tipica.

Aici, iti oferim cateva sfaturi si trucuri care se vor dovedi a fi foarte utile pentru a-ti mentine muschiul in forma de varf, din momentul in care il aduci in interior pana la momentul respectiv (daca alegi sa-l intorci in salbaticie), il iei inapoi.

Alegeti solul potrivit

In timp ce o multime de plante prefera sa aiba solul lor foarte usor si pufos, muschii sunt opusul: le place solul impachetat si ferm. In plus, veti dori sa luati in considerare aciditatea atunci cand vine vorba de a alege solul potrivit pentru muschi, deoarece planta prospera cel mai bine in medii acide.

Exista cazuri, ca atunci cand gasesti muschi care cresc pe calcar, iar o astfel de planta functioneaza bine cu baze alcaline, dar in mare parte, este sigur sa presupui ca muschiul tau se va descurca mai bine in sol cu ​​un nivel de pH mai scazut (de obicei intre 5.0 si 6.0). Daca nu sunteti sigur de aciditatea solului dvs., puteti cumpara un test de pH usor de utilizat pentru a va da seama cu ce lucrati.

Udati muschii

Muschii sunt fani ai mediilor umede, de aceea este important sa va asigurati ca pastrati pamantul in mod constant umed pentru planta dvs. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa adaugati atat de multa apa incat sa va inundati muschii. Va trebui sa aveti grija sa nu creati o balta sau o mlastina in timpul udarii, caz in care ar trebui sa incercati sa eliminati apa in exces atunci cand este posibil.

Acest lucru este valabil mai ales daca aveti muschiul intr-un terariu, unde spre deosebire de plantele obisnuite in ghiveci, apa in exces nu se va putea evapora. Pentru a-ti mentine sanatos muschiul, pur si simplu mistuiti planta in mod regulat si dati-i o udare buna aproximativ de doua ori pe saptamana. Si asigurati-va ca folositi apa filtrata spre deosebire de robinet, deoarece apa de la robinet poate contine prea mult clor si va poate intuneca muschii.

Oferiti-le muschilor lumina

Majoritatea muschilor este cunoscuta pentru inflorirea in zonele umbrite, ceea ce are sens, deoarece acestea sunt zonele care sunt de obicei cele mai umede in salbaticie. Dar mai exista cateva soiuri de muschi care prefera sa aiba putin mai mult soare decat de obicei.

De aceea, cheia pentru a decide unde sa va plasati planta pentru a va asigura ca este suficienta lumina este sa intelegeti conditiile in care muschiul dvs. prospera in mod natural in natura. Desigur, acest lucru este mai usor daca ati hranit singur muschiul si va puteti referi la locul in care ati gasit-o in crestere pentru conditii ideale.

Ceva ce muschii nu au in comun cu toate celelalte plante, este ca este absolut normal ca parti ale plantei pentru a prospera in timp ce altele incep sa caute un pic ponosit. Daca acesta este cazul, s-ar putea sa fie momentul sa se potoleasca. Daca partile plantei devin prea lungi, taiati-le un pic pentru a promova o re-crestere mai completa. Cand aveti de-a face cu o bucata mai mare de muschi care nu merge prea bine, s-ar putea sa doriti sa inlocuiti acea bucata cu totul, eliminand pur si simplu zona in care trebuie sa schimbati si punand o bucata de muschi recent furajata (sau cumparata).

Eliminarea mucegaiului

Daca aveti muschii in crestere intr-un terariu, este foarte probabil sa aveti de a face cu mucegaiul la un moment dat, care apare adesea ca urmare a supraincalzirii. Daca va veni timpul si incepeti sa vedeti pete albe, asemanatoare bumbacului pe suprafata plantei, incercati sa stergeti mucegaiul usor si apoi lasati un pic de apa sa se evapore din instalatia dvs. inainte de a inlocui capacul.

Acest lucru va reseta nivelul apei din terariul dvs. si va ajuta la prevenirea cresterilor ulterioare de mucegai. Cu toate acestea, daca incercati sa stergeti mucegaiul si sa aflati ca acesta nu se desprinde, veti dori sa folositi un cutit sau foarfece pentru a indeparta cu atentie partile muschiului cu mucegaiul care creste pe ele pentru a preveni raspandirea muschiului. Puteti compensa orice muschi pierdut, inlocuind pur si simplu bucati lipsa cu muschi nou proaspat.

Leave a reply:

Site Footer