Cum poti cumpara un laptop sau un calculator la mana a doua?

Cum poti cumpara un laptop sau un calculator la mana a doua?

Primul sfat ar fi ca oricum ati cumpara sa incercati sa alegeti modele mai noi. In acest sens categoria calculatoare second hand i5 este perfecta. Spunem asta pentru ca este posibil ca sistemele vechi sa nu suporte sisteme de operare noi si este posibil de asemenea ca sistemele vechi sa nu se mai updateze ceea ce inseamna ca aveti o problema din start. Mai departe trebuie sa faceti si alte verificari cum ar fi.

Verificati starea bateriei

Este posibilĀ  sa nu puteti efectua o verificare completa a bateriei in majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, puteti obtine o idee de baza despre durata bateriei prin introducerea in setarile de gestionare a alimentarii sistemului de operare instalat, pentru a vedea cat de mult poate fi incarcat acumulatorul si starea de sanatate a bateriei.

De asemenea, asigurati-va ca bateria se incarca corect si nu se scurge prea repede. In caz contrar, cereti o reducere pentru a putea primi un inlocuitor.

Verificari software-ul

Asigurati-va ca sistemul de operare preinstalat este autentic. Verificati licentele software-ului inclus in laptop si asigurati-va ca toate cheile de produs sunt puse la dispozitia dvs. Solicitati CD-urile originale cu software-ul, CD-ul de recuperare, driverele si suportul de rezerva livrat impreuna cu laptopul

Inainte de a va angaja sa achizitionati un calculator folosit, asigurati-va ca ati comparat pretul cotat cu pretul echivalentului sau nou sau reconditionat. Daca intentionati sa faceti orice upgrade la hardware, cercetarea corecta a preturilor, astfel incat sa puteti lua o decizie in cunostinta de cauza daca doriti sa achizitionati noi sau la mana a doua este cea mai buna solutie.

Invelire

Cumpararea unui laptop folosit nu trebuie sa fie dificila. Prin efectuarea acestor verificari simple, puteti sa evitati sa faceti o achizitie pe care ati regreta-o. Retineti ca aceste garantii nu garanteaza ca nu se va intampla nimic in viitor, deci fiti atenti in timp ce faceti cumparaturi si nu va fie teama sa returnati produsul daca intampinati probleme majore.

Verificati bateria

Daca intentionati sa utilizati laptopul “unplugged”, cautati un notebook cu baterie litiu-ion (pentru longevitate departe de o sursa de alimentare). Cu toate acestea, majoritatea bateriilor au o durata de viata de 3 ani, astfel incat acumulatorul din notebook-ul dvs. poate fi deja mort sau slab. Luati in considerare achizitionarea unei baterii noi sau suplimentare.

Jocuri pe calculator

Un laptop folosit nu este cea mai buna alegere pentru a juca cele mai recente jocuri pe calculator, dar ar fi bun pentru jocurile clasice. Esti mai bine sa cumperi unul nou.

Inspectati PC-ul inainte de a-l cumpara

Controlati cu atentie starea urmatoarelor componente inainte de a le cumpara.

Cadru – examinati carcasa si sasiul. Uita-te la colturile carcasei pentru semne de impact. Crapaturile vor provoca, cel putin, scartait si pot face ca un laptop care se dezintegreaza. Cautati alte nereguli, cum ar fi balamalele libere, deformarea capacelor, alinierea capacului si chiar lipsa unor parti precum suruburile si capacele porturilor.

Doar asa veti putea fi siguri in final ca ati cumparat ceea ce trebuie.

Leave a reply:

Site Footer