Cum ne protejam telefonul de virusi?

Cum ne protejam telefonul de virusi?

Virusii mobili sunt un lucru destul de obisnuit in aceste zile, insa publicul inca nu stie ce sa faca pentru a se proteja si pentru a scapa de ei. Cu timpyl oamenii vor ajunge la concluzia ca riscul de a lua un virus este acelasi si pe telefon si pe calculator.

Acesta este motivul pentru care trebuie sa stiti cum sa recunoasteti riscurile si ce masuri trebuie intreprinse daca malware-ul a intrat in telefonul smartphone. Pentru iPhone cea mai buna solutie este un service reparatii iPhone Bucuresti.

Virusii telefonului mobil

Un virus pentru laptop este similar cu un virus de calculator, deoarece este de asemenea un fisier nedorit executabil care se instaleaza intr-un dispozitiv mobil prin intermediul dispozitivelor rau intentionate care nu pot fi controlate de utilizator.

Virusii infiltreaza telefoanele mobile prin dispozitive, indiferent de mijloacele de transfer de date folosite, multe dintre acestea fiind dezvoltate recent. Acestea includ conexiuni Bluetooth, conexiuni USB, MMS si conexiuni de descarcare / Internet.

Unii virusi sunt conceputi special pentru a viza aceste dispozitive, in timp ce altii pot fi contractati de pe PC-uri infectate odata ce ambele dispozitive sunt conectate.

Aplicatii rau-intentionate

Telefoanele mobile moderne permit utilizatorilor sa descarce o multime de aplicatii – numite in continuare programe – care sunt proiectate sa le sporeasca functionalitatea, dar uneori poate sa apara si efectul opus.

Acest lucru se datoreaza crearii unor aplicatii rau intentionate – software-uri rau intentionate malware – care arata ca programe legitime si sunt instalate sau descarcate pe un telefon mobil de catre utilizatori care nu se intreaba detalii legate de ele.

Unele dintre aceste aplicatii intercepteaza mesaje si comenzi care pot contine informatii personale, cum ar fi informatii de conectare, pe care creatorii de programe malware le pot folosi ulterior.

Altii infiltrati telefonul mobil vad numerele de apel sau trimiteti mesaje cu costuri ridicate odata descarcate. Rezultatul? O factura telefonica exorbitanta pentru utilizator la sfarsitul lunii, pentru ca aceste SMS-uri sunt trimise fara stirea lui.

Unele aplicatii rau intentionate au fost folosite chiar si pentru a obtine coordonatele GPS ale utilizatorilor de laptopuri si apoi a le descarca pe un server de la distanta.

Cum sa va protejati telefonul mobil

Exista mai multe modalitati de a va asigura telefonul mobil online. Mai intai, aflati ce conexiuni are telefonul mobil. Daca aveti o conexiune Bluetooth, nu uitati sa o deconectati atunci cand nu o utilizati sau cand doriti sa pastrati telefonul in siguranta  la ochii curiosi.

Verificati periodic actualizarile sistemului de securitate. Acestea va vor informa despre dosarele la care trebuie sa fiti atenti. Verificati cu profesionistii din domeniul securitatii, cum ar fi Trend Micro ™, despre potentialele amenintari si despre cum sa descarcati software specific pentru protectia telefonului mobil.

Instalarea acestui program este probabil cea mai buna modalitate de a va proteja telefonul smartphone, mai ales ca il puteti utiliza pe tablete si alte dispozitive portabile.

Multi dezvoltatori de software recunosc amenintarea reprezentata de virusi pentru telefoanele mobile si au dezvoltat programe special concepute pentru detectarea si eliminarea malware-ului. Multe optiuni sunt la dispozitia dvs., deci alegeti un software de protectie care sa se potriveasca cu nevoile dvs. si care sa fie compatibil cu criteriile sistemului dvs. de telefonie.

Leave a reply:

Site Footer