Cum mentinem bateria auto iarna?

Cum mentinem bateria auto iarna?

La modul cum se tot schimba vremea iarna este posibil sa vina mai devreme decat de obicei si pentru asta va trebui sa va pregatiti masina.

Si pentru noi este important sa aveti baterii auto bune pentru intreaga durata a iernii sau macar care sa va treaca peste o iarna grea. De asemenea, va recomandam sa aruncati o privire si pe baterii auto Exide.

Stim cu totii ca masina este mai solicitata iarna si din cauza asta este posibil sa intampinam mai multe probleme in special in momentul in care e vorba de baterie deoarece ea este cea mai sensibila la modificarile de temperatura in special atunci cand temperatura este foarte scazuta si temperatura va scadea cu 50% din puterea normala.

De asemenea, iarna utilizam mult mai mult consumatorii de energie. Cu toate acestea bateriile noi care se afla in stare buna sunt mai mult decat capabile sa treaca iarna fara sa fie probleme in timp ce cu o baterie veche sau care are are urme de coroziune puteti sa aveti mai multa bataie de cap decat v-ati fi putut imagina.

Este indicat sa verificati batera inainte de venirea iernii pentru a nu fi luati prin surpindere si daca observati probleme sau daca stiti ca nu ati schimbat bateria de foarte mult timp este cazul sa va ganditi sa faceti acest lucru pentru a evita sa va treziti in mijlocul furtunii sau viscolului sau intr-un loc izolat fara a avea energia necesara de a porni masina.

In cazul in care in conditii normale o baterie incarcata la numai 25 de procente e in stare sa realizeze pornirea, o baterie care este incarcata numai pe jumatate are potentialul de a ingheta la -12 grade in timp de un acumulator incarcat complet va ingheta doar la 67 de grade minus.

Este bine sa va vina ideea sa lasati motoroul sa mearga cu consumatorii opriti inainte de a stationa masina in timpul noptii, in momentul in care temperaturile sunt scazute sau toate stationarile sunt indelungate. Sunt si alte sfaturi care pot sa va ajute in oarecare masura.

Trebuie sa aveti grija la cantitatea de energie consumata, si de aceea va recomandam sa nu porniti toti consumatorii odata deoarece ii va fi foarte greu bateriei sa faca fata. In momentul in care mergeti prin oras este greu pentru o baterie sa se poata incarca deaorece in regimul de mers prin oras masina se opreste de foarte multe ori si perioadele de turatie la relanti sunt prea mici pentru a se obtine o incarcare optima, in conditiile date.

Dimineata la o prima pornire este recomandat sa va asigurati ca nu toti consumatorii sunt porniti inainte de a stationa pe timpul noptii in momentul in care temperaturile sunt scazute sau in orice stationare indelungata.

Nu credem ca mai este necesar sa spunem sa nu tineti consumatorii porniti si cu motorul oprit deoarece este o regula pe care conducatorii auto o stiu. In cazul in care va stiti cu antecedente si cu dezghetari sau cu inghetari ale bateriei auto se recomanda sa luati de fiecare data si cabluri de reincarcare pentru a putea sa cereti ajutor.

Leave a reply:

Site Footer