Sunt mai multe metode de a iti albi dintii, printre care pot fi enumerate: albirea in cabinet sub supravegherea medicului stomatolog, tratamentele indicate de catre medici care se pot face acasa direct de catre pacient si diverse alternative in categoria carora intra pasta de dinti, geluri, benzi de albire si gutiere.
Daca vrei sa stii cum sa iti albesti dintii in cabinetul stomatologic si de ce este aceasta cea mai rapida si cea mai eficienta metoda pentru albirea dintilor iti recomandam sa citesti mai jos.
Albirea dintilor se va face de catre un medic stomatolog si este cea mai eficienta pentru ca in cabinet se poate utiliza un gel cu o concentratie maxima de peroxid, mai exact de 38 de procente si astfel tratamentul nu va dura mai multe de 3 sedinte. Rezultatul unui astfel de tratament are o durabilitate destul de mare, de maxim 3 ani.
Tratamentele efectuate in cabineti se vor desfasura urmand niste pasi bine stabiliti. Medicul va proteja gingiile cu un baraj de cauciuc sau cu un gel special si apoi se va aplica gelul cu peroxid pe suprafetele externe ale dintilor.
Dupa ce a fost aplicat gelul cu peroxid se va proiecta pe dinti o lumina cu laser sau leduri, pentru 30 sau 60 de minute. Albirea cu laser este cea mai eificienta dar si cea mai sigura metoda de albire a dintilor dar in acelasi timp este si cea mai costisitoare.
Tratamentele de albire a dintilor la domiciliu sunt recomandate pacientilor de medicii stomatologi si sunt reprezentate de utilizarea gelurilor cu o concentratie mai mica de peroxid.
Gelul se va aplica in gutiere confectionate special pentru pacient in urma unui mulaj care vor fi tinute pe dinti pe o perioada cuprinsa intre 4 si 6 ore pe timp de noapte de preferat dar pot fi tinute si ziua, pentru cateva saptamani. Efectul de albire se va vedea in general dupa cca 2 saptamani si efectul va dura aproximativ un an.
Exista si alte solutii pentru albire dentara cum ar fi gelurile si pastele pentru albire sau benzile pe care orice persoana poate sa le cumpere.
Aceste alternative sunt destul de atractive si par la fel de bune ca si cele pe care le recomanda stomatologii dar cu toate acestea ar trebui sa stii ca sunt si unele diferente considerabile precum eficienta inexistenta sau foarte redusa, efectele nocive cauzate de produsele care au in compozitie acizi, etc.
Tratamentele de albire a dintilor sunt procedee stomatologice destul de sigura daca se fac corect si de catre profesionisti. Sunt si unele cazuri cand pot sa apara efecte nedorite. Printe aceste efecte pot fi mentionate hipersenzitivitatea dentara si iritatiile la nivelul gingiilor. Sunt si alte efecte neplacute precum colorarea neuniforma a dintilor, care apare in momentul in care persoana are si plombe sau dinti artificiali si isi modifica nuanta doar cei naturali.
Mentinerea dintilor albi are nevoie de eforturi speciale cum ar fi evitarea bauturilor colorate sau a alimentelor care pot sa provoace pete, igiena orala perfecta si continuarea procedeului de albire de la cabinet prin utilizarea unui tratament acasa.