Cum facem reabilitarea unei constructii?

Cum facem reabilitarea unei constructii?

Reabilitarea unei constructii poate ridica destul de multe probleme, deoarece chiar daca este vorba doar despre refacere si nu despre construire efectiva, unul dintre lucrurile de care avem mare nevoie este o firma de constructii care sa ne ajute la indeplinirea obiectivului.

Acest lucru cantareste foarte mult in ceea ce priveste rezultatul final, o echipa specializata putand anticipa problemele ce pot aparea dar putand deasemenea sa si ofere solutiile potrivite atunci cand este nevoie de acestea.

Din nefericire insa, cum romanul este bun la toate, se intampla sa se mai ridice si anumite voci care sa afirme faptul ca o firma de constructii este costisitoare si ca cel mai indicat ar fi sa se lucreze cu o echipa de muncitori independenti, care sa nu perceapa o plata prea mare.

Recomadarile specialistilor in constructii insa sunt sa nu apelam la acesti “profesionisti”, deoarece nu vom face altceva decat sa platim aceeasi lucrare de doua ori.

Reabilitarile sunt sabii cu doua taisuri si sunt impartite in doua categorii. Pe de o parte avem de-a face cu reabilitarile ce tin de blocuri si cladiri de locuit, si pe cealalta parte avem de-a face cu reabilitarea cladirilor de patrimoniu, istorice, vechi si nesigure, care poarta cu sine amprenta trecerii anilor.

Daca in primul caz lucrurile par destul de simple, in situatia reabilitarilor cladirilor monumente istorice sau foarte vechi apar destul de multe conditionari. In acest caz doar o firma de constructii specializata poate interveni deoarece exista reguli clare ce tin de interventia cuiva la nivelul acestor edificii.

Am putea mentiona faptul ca nu orice material de constructie este acceptat de catre institutiile care aproba aceste reabilitari. Mterialele folosite trebuie sa indeplineasca niste standarde si sa treaca prin niste teste de laborator. In functie de rezultatele obtinute se primeste (sau nu, dupa caz) aprobarea, insa urmatorul hop apare chiar la pasul urmator.

Interventia la nivelul unei astfel de cladiri trebuie facuta astfel incat sanu pericliteze stilul arhitectural. Spre exemplu, acum multi ani in urma, circa 10, daca ne amintim, Mitropolia Iasiului a suferit un proces de reabilitare foarte complex.

Au fost sapate tunele pe sub aceasta pentru a se realiza reabilitarea structurala, iar pentru reabilitarea fatadei s-au folosit camasuieli din materiale alese cu grija astfel incat arhitectura sa poata fi pastrata absolut intacta. Nu sunt permise tonuri de culoare diferite si nici interventia folosind materiale noi, ostentative fata de cele folosite in trecut.

Asadar, reabilitarile chiar sunt destul de dificile si nu pot fi realizate chiar de catre oricine. O firma de constructii care poate realiza fara probleme lucrari de aceasta natura este www.avangart.org.

Specialistii de aici detin toate cunostintele necesare in acest domeniu, si de asemenea mai pot pune la dispozitie si toata game de echipe de lucru specializate pe diferite domenii: instalatii electrice, instalatii termice si sanitare, drumuri si poduri, constructii metalice, iar lista ar putea continua fara probleme.

Este important sa stim toate aceste informatii despre constructii. Doar in acest fel vom putea sti care sunt solutiile in anumite cazuri care ne privesc si ce decizii trebuie luate astfel incat proiectele noastre sa prinda contur.

Leave a reply:

Site Footer