Cum facem optimizarea seo a fiecarei bucati de continut ?

Cum facem optimizarea seo a fiecarei bucati de continut ?

In ultimul nostru articol am discutat toate componentele majore de optimizare de cautare pe site, incepand cu datele meta din spatele scenei si deplasandu-ne la fiecare parte din continutul vizibil al paginii (antete, text si imagini).

Deoarece atat de multi factori diferiti intra in optimizarea de continut avansat pentru fiecare bucata de scris, care se publica pe un site, am decis sa facem asta ca un articol separat.

Modul in care profesionistii SEO se ocupa in prezent de optimizara continutului necesita un foarte specific mod de gandire. Incepem prin a pune o intrebare de baza: Despre este aceasta pagina? Pentru a reuși, trebuie ss oferim un raspuns clar la aceasta intrebare pentru publicul nostru uman si, de asemenea, pentru robotii Google.

In timp ce toti avem multa experienta in a comunica cu alte persoane, comunicarea cu un algoritm este o provocare mai mare. Google a facut progrese enorme in ultimii ani, dar robotii sai se bazeaza inca pe programe pentru a intelege site-urile noastre. In scopul de a optimiza continutul nostru, trebuie sa incepem sa gandim ca ei.

In timp ce motoarele de cautare nu pot intelege fiecare cuvant pe care il scriem sau sa inteleaga nuantele fine ale limbajului uman, ei inteleg temele. De aceea, urmatorii factori sunt o parte din fiecare bucata de continut pe care noi o dezvoltam sau optimizam.

Lucrati la  acele cuvinte cheie

Daca incercati sa aduceti la rang pentru un termen cheie sau o expresie, trebuie sa-l folositi in continut. Asta e doar bun simt. Cu toate acestea, simpla prezenta a cuvintelor cheie nu va fi suficient pentru a aduce la rang continutul in mediul actual de cautare de concurenta mare , iar daca exagerati, asteptati-ve sa fiti sanctionati.

Astazi, exista chiar mai mult decat frecventa cuvintelor cheie. Google are, de asemenea, mai multe brevete care indica valoarea de Frecventa Termen – Frecventa Inversa de Document (TF-IDF). Ceea ce inseamna ca algoritmul creeaza o asteptare de utilizare bazata pe alte documente, si atribuie valoare paginii dvs. pe baza acestor asteptari. De aceea este mai usor sa aduceti la rang fraze mai lungi in loc de cuvinte individuale.

De exemplu: Ai scris un articol despre DIY rafturi pentru carti. Audienta ta ideala este o persoana care vrea sa construiasca propriul raft de carte.

Cand Google acceseaza cu crawlere pagina dvs., vreti sa vina aduca intelegerea la ceea ce ati scris despre raftul pentru carti, nu cartile. Ganditi-va la TF-IDF atunci cand scrieti, puteti clarifica ca pagina dvs. este relevanta pentru o cautare cu privire la construirea unui raft de carte, nu o interogare generale despre carti.

Scoateti la iveala tezaurul vostru

Este important sa se evite supra-saturarea paginii cu unul sau doua cuvinte cheie, si din fericire, algoritmii de cautare sunt suficient de avansati pentru a recunoaste sinonime si relatii intre cuvinte. In loc sa se concentreze pe un termen exact, face o buna utilizare a cuvintelor si expresiilor care au acelasi ințeles.

Aceste variatii naturale sunt usor de inteles, si fac o experienta de utilizare mai buna.

Pentru a continua cu exemplul de mai sus, va puteti astepta ca robotii sa aleaga dintre similitudinea de fraze “DIY”, “construite de voi ” si “facute in casa”. Utilizati toate acestea, si nu doar ca vei evita repetarea aceluiasi de prea multe ori dar va face, de asemenea clar pentru Google ca pagina voastra a fost scrisa ca o resursa legitima pentru un public uman.

Luati in considerare locul de plasare

Cand Google acceseaza cu crawlere un site, se bazeaza pe replicile pe care le dam ca sa raspundem la toate intrebarile importante: Despre ce este aceasta pagina? Una dintre aceste replici vine de la modul in care aranjam informatiile.

Ultimul nostru articol a discutat importanta utilizarii antetelor corespunzatoare pentru a structura continutul unei pagini, dar trebuie sa megem mai adanc de atat pentru a obtine cele mai bune rezultate. Inginerii Google au recunoscut ca motorul de cautare se gandeste la distanta fizica dintre termeni si expresii atunci cand calculeaza valoarea unei pagini.

Antetul si corpul tau, de exemplu, sunt vazute ca avand cea mai mare importanta, in timp ce informatia pe care le puneti in barele laterale sau subsoluri este vazuta ca fiind mai putin relevanta.

Inapoi la exemplul nostru: In timp ce pagina de optimizare este un articol despre DIY rafturi pentru carti, ati putea dispune de alte tutoriale pe site-ul vostru. Poate pui pe lista lista un stand pentru televizor de casa, precum si planuri pentru un plantator in bara laterala. Google nu va reduce acele elemente din bara laterala in intregime, dar se va recunoaste ca transporta mai putin decat corpul principal al paginii.

Prinsi in semantica

Un argument pe semantica ar putea distruge o prietenie, dar a face relatiile tale semantice corect va poate imbunatati topul. Distanta fizica dintre termeni este un marker important pe care motoarele de cautare il folosesc pentru a evalua pagina voastra, dar si algoritmii sunt in factor in modul in care termenii se leaga unul cu altul.

Elementele dintr-o lista sunt considerate la fel de indepartate, in timp ce expresiile dintr-un antet sunt considerate ca fiind aplicabile intregului corp. Termenii din acelasi paragraf sunt vazuti ca avand o relatie mai stransa decat termenii din alte paragrafe.

Profesionistii de cautare iau in considerare structura unei bucati de text pentru a se asigura ca Google este capabil de a conecta punctele folosind distanta semantica si relatiile.

Pentru a merge un pas mai departe, algoritmii de cautare inteleg, de asemenea, subiectele generale si modul in care acestea pot fi restranse in mici sub-subiecte. Aceste fraze care apar sunt termeni la care Google a ajuns sa asocieze cu un subiect. Cand multe dintre ele apar impreuna in continutul vostru, motorul de cautare este mult mai probabil sa vizualizeze pagina voastra relevanta pentru aceti termeni.

Oh, asta este tot?

Desigur ca acestia nu sunt singurii factori care merg in optimizarea unei bucati de continut, dar sunt unele dintre cele mai importante si mai presante care au fost incorporate in planurile noastre de SEO in acest an. Cum peisajul de cautare continua sa evolueze, profesionistii din industrie nu au de ales decst ss facs aceladi lucru sau risca sa ramana in urma.

In partea a treia din seria noastra de trei parti pe optimizarea de cautare moderna, vom elabora pe modul in care se mentine un site optimizat sau o bucata de continut sa ramana relevanta si imbunatatirea rangului de-a lungul timpului. Tineti minte, SEO nu este un sprint. E mai mult un maraton. Suntem pregatiti pentru cursa lunga. Voi sunteti?

Leave a reply:

Site Footer