Cum comunici cu specialiştii pentru a obţine piscina pe care ţi-o doreşti

Adesea, instalarea unei piscine private face parte dintr-un proiect major de renovare, care implică timpul și expertiza unui număr de profesioniști, inclusiv arhitecți, designeri de interior, o echipă de proiectare și construcție a piscinei și, dacă este o piscină în aer liber, un grădinar peisagist. Comunicarea clară și specifică cu acești experți este esențială pentru a vă asigura că aceștia vă înțeleg viziunea și că piscina va corespunde aşteptărilor dumneavoastră.

Pentru a vă ajuta să obțineți piscina de vis, iată o listă de lucruri de luat în considerare atunci când discutaţi cu arhitectul/designerul piscinei:

De ce vreţi o piscină?

Există două lucruri cheie de luat în considerare aici, întrucât piscina va schimba aspectul, senzația și utilizarea practică a casei dvs. Gândiți-vă nu doar la zona piscinei, ci și la modul în care instalarea unei piscine va afecta accesul și utilizarea zonelor înconjurătoare.

Cealaltă întrebare importantă este cum va fi folosită piscina? Cine va folosi piscina, câte persoane o vor folosi în același timp, este pentru înot serios, pentru exerciții fizice, pentru jocuri (de exemplu polo pe apă), hidroterapie, masaj etc? Discutați toate utilizările posibile cu arhitectul/designerul piscinei pentru a vă asigura că dimensiunea, stilul și caracteristicile corespund cu nevoile dvs.

Ce stil, formă și dimensiune?

Este deosebit de important să ne gândim la următoarele:

  • Dimensiunea și forma piscinei în raport cu camera sau spațiul din jurul acesteia
  • Stilul piscinei în raport cu restul locuinţei – va fi o oportunitate de a crea o noua estetică, poate cu piscina infinity, sau vreţi ca zona piscinei sa reflecte designul interior/exterior existent?
  • Locația – este important să identificați locul potrivit de la bun început
  • Numărul de persoane care vor folosi piscina în mod regulat
  • La ce vreţi să folosiţi zona piscinei în afară de înot, de exemplu, o zonă de lounge?
  • Orice caracteristici suplimentare pe care doriți să le aveți, cum ar fi elemente de apă, o saună, o piscină mică sau adâncă sau o cameră de gheață?

Considerații tehnice

Acum că aveți o bază de pornire, este important să luați în considerare detaliile tehnice. De exemplu, s-ar putea să fiţi pasionat de mediu, iar a avea o piscină foarte eficientă energetic poate fi important pentru dvs. Dacă da, acest lucru trebuie să fie foarte clar discutat cu specialiştii, astfel încât să poată fi luat în considerare încă din faza de proiectare, mai degrabă decât o idee ulterioară.

Timp și buget

Presupunând că este dat un brief amănunțit, o companie bună de piscine va fi capabilă să ofere propuneri detaliate de proiectare cu toate echipamentele și materialele de construcție evaluate individual.

În al doilea rând, fiți clar cu privire la intervalul de timp. Când trebuie pusă în funcțiune piscina? O piscină standard poate fi construită în 12-14 săptămâni, dar lucrările mai complexe vor dura mai mult, mai ales dacă piscina face parte dintr-o renovare majoră a casei, în care trebuie finalizate diferite elemente ale renovării înainte ca piscina în sine să poată fi construită.

Planificați bine, și proiectul dvs. ar trebui finalizat conform specificațiilor, la timp și în buget.

Leave a reply:

Site Footer