Cum alegi un scaun de birou?

Cum alegi un scaun de birou?

Atunci cand ai nevoie sa iti alegi un de birou pentru spatiul de lucru de acasa, cu siguranta cea mai buna optiune este sa optezi pentru un scaun directorial cu suport de picioare, iar in randurile care urmeaza vei afla mai multe detalii.

Alegerea unui scaun pentru birou, in spatiul pe care ti l-ai amenajat pentru a lucra de acasa, reprezinta o adevarata provocare. Exista persoane care se gandesc ca alegerea unui asemenea scaun nu este deloc dificila, si ca in cateva minute iti poti comanda un astfel de scaun de la orice magazin online.

Ei bine, exista cativa factori foarte importanti pe care trebuie sa ii ai in vedere, pana sa ajungi sa optezi pentru cel mai bun scaun directorial cu suport de picioare, iar unul dintre acestia este pozitia corecta pe scaunul de birou.

Este important sa verifici mintal detaliile de maj jos atunci cand trebuie sa alegi un scaun, sau cand te asezi pe el si il probezi inainte de a-l cumpara, pentru a te asigura ca acesta iti ofera postura corecta.

  • Asigura-te ca talpile ating podeaua, sau daca alegi un scaun directorial cu suport de picioare, asigura-te ca picioarele ating suportul pentru picioare.
  • Genungii trebuie sa fie flexati la 90 de grade, si sa se afle la acelasi nivel cu soldurile, sau putin mai jos.
  • Curbura naturala a coloanei vertebrale va fi pastrata fie prin designul spatarului scaunului, fie prin intermediul unei perne pentru suport lombar.
  • Umerii este foarte important sa fie relaxati si usor trasi inapoi.
  • Coatele trebuie sa fie flexate la 90 de grade.
  • Tastatura si mouse-ul este important sa fie amplasate astfel incat utilizarea lor sa nu necesite intinderea coatelor.
  • Spatele trebuie sa fie sprijinit de spatarul scaunului.

Alegerea scaunului de birou in functie de dotari

Atunci cand vrei sa iti alegi scaunul de birou, trebuie sa stii ca poti opta pentru un scaun neajustabil, poti opta de-asemenea pentru un scaun partial ajustabil, si pentru un scaun complet ajustabil.

  1. Scaune de birou neajustabile

In cele mai multe cazuri, astfel de scaune au un design foarte atractiv si se pot integra perfect in diferite decoruri. Aceste scaune nu sunt insa mobile si nici nu au mecanism ajustabil. Acest tip de scaune pentru birou este ideal pentru cei care au nevoie sa le foloseasca o perioada scurta de timp.

  1. Scaune de birou ajustabile partial

Dupa cum si numele acestora da de inteles, aceste scaune sunt doar partial ajustabile, si sunt mai eficiente in comparatie cu prima categorie. Vei putea sa gasesti modele de scaune ajustabile de birou cu inaltime ajustabila, rotative, si eventual care au un suport mobil pentru spatar.

Un scaun de birou ajustabil partial, iti ofera mai multe optiuni de reglare a pozitiei, astfel incat sa poti avea parte de o pozitie corecta chiar si pentru perioade mai indelungate de timp.

Un sfat util de care ar trebui sa tii cont atunci cand ai nevoie sa alegi un astfel de scaun, este sa optezi pentru un model cu 5 roti pivotante, dat fiind faptul ca acestea sunt mult mai stabile in comparatie cu acelea care au doar 4 roti.

  1. Scaune de birou complet ajustabile

Atunci cand alegi un astfel de scaun de birou, este foarte important sa te asiguri ca urmaresti cu atentie numarul de manete de sub sezut, iar un scaun care are mai multe manete, poate fi inclus in categoria scaunelor de birou complet ajustabile. Un asemenea scaun iti ofera posibilitatea de a regla inaltimea sezutului, a cotierelor si a spatarului.

De-asemenea, avand un astfel de scaun vei putea sa reglezi adancimea sezutului, gradul de inlinare al scaunului, dar si gradul de inclinare al spatarului.

Leave a reply:

Site Footer