Cum alegi un avocat?

Cum alegi un avocat?

In viata de zi cu zi, ne putem confrunta cu tot felul de probleme, iar de multe ori trebuie sa ajungem in fata instantei pentru a gasi o rezolvare.

In cazul in care ai nevoie sa gasesti cel mai bun avocat care sa te reprezinte in fata legii, este necesar sa tii cont de cateva detalii foarte importante, astfel incat sa te asiguri de faptul ca sentinta iti va fi favorabila. Citeste in continuare pentru a descoperi caeva sfaturi despre cum sa iti alegi un avocat.

1. Asigura-te mai intai de toate de faptul ca avocatul pe care l-ai ales sa te reprezinte in fata legii, isi desfasoara in mod legal profesia. Potrivit dispozitiilor legale – art. 1 alin. 2 din Legea nr. 51/1995 republicata, profesia de avocat, nu poate fi exercitata decat de catre acei avocati care sunt membrii ai barourilor judetene care sunt incluse in Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.).

In mod evident vei dorii sa stii daca avocatul pe care doresti sa il angajezi indeplineste aceasta calitate, asa ca este indicat sa verifici Tabloul avocatilor din Romania.

2. Cauta sa gasesti neaparat un avocat care sa fie specializat in domeniul in care ai nevoie. Daca de exemplu ai nevoie de un avocat drept civil, atunci cu siguranta trebuie sa te interesezi cine este cel mai bun avocat drept civil Cluj Napoca.

Avand nevoie de un avocat drept civil, daca vei alege un avocat malpraxis, ai toate sansele sa nu castigi procesul. In ciuda faptului ca poate alegi cel mai bun avocat malpraxis din oras, daca nu este specializat in cazuri unde activeaza un avocat drept civil, cel mai probabil nu va putea sa se ocupe foarte bine de cazul tau.

3. Cere referinte despre avocatii din oras sau din orasele din apropiere. Poti incerca sa soliciti ajutorul prietenilor in cazul in care acestia au avut nevoie de servicii de avocatura. Cu siguranta daca un prieten de-al tau a avut nevoie de un avocat drept civil, si daca este multumit de cum si-a facut treaba avocatul, ti-l va recomanda.

In cazul in care nu a fost foarte multumit de serviciile acestuia, cel mai probabil iti va recomanda sa iti cauti un avocat mult mai bun. Deci, tine cont de parerea cunoscutilor care au avut nevoie de serviciile unui avocat.

4. Cauta referinte pe internet. In zilele noastre totul se gaseste pe internet, de la produse la informatii. Pe internet vei putea gasi pareri ale persoanelor din localitatea ta si nu numai, in legatura cu experientele avute cu avocatii din zona.

Daca vei gasi de exemplu numele Talida Ardelean, iar toate recenziile pe care le vei citi vor fi pozitive, atunci cu siguranta este indicat sa contactezi cat mai repede cabinetul de avocatura unde isi desfasoara activitatea Talida Ardelean.

Daca de exemplu in momentul in care vei accesa diferite forumuri, vei vedea numele unui avocat, care nu are recenziile cele mai bune, iar comentariile nu sunt deloc pozitive, atunci este firesc ca va trebui sa cauti in continuare pentru ca avocatul respectiv s-ar putea sa nu fie potrivit pentru tine.

Acestea sunt doar cateva detalii care te pot ajuta sa alegi un avocat bun, asa ca tine cont de ele, inainte sa contactezi un avocat.

Leave a reply:

Site Footer