Cum alegi cel mai bun presostat mechanic?

Cum alegi cel mai bun presostat mechanic?

Sa cauti cel mai bun presostat mecanic nu este deloc un lucru usor, mai ales ca variantele sunt extrem de multe, fiecare producator avand mai multe produse din aceasta gama. Trebuie mentionat inca de la inceput ca exista doua tipuri de presostat, cel mecanic si cel electronic.

Dupa ce criterii alegem cel mai bun presostat mecanic?

  • Cel mai bun presostat mecanic trebuie ales in primul rand dupa producator. Un presostat realizat de catre o firma fara renume, care nu are experienta sau cunostinte si cercetare in domeniu, nu va fi o alegere prea buna.
  • Sa se poata alimenta la o tensiune normala, de 230 V.
  • Sa aiba o plaja de reglare generoasa.
  • Cel mai bun presostat mecanic trebuie sa aiba o clasa de protectie.

Fara aceste caracteristici, presostatul nu este deloc unul fiabil.

Pentru certitudine,  am ales drept cel mai bun presostat mecanic un presostat produs de Schnider si care sa tina cont de criteriile enumerate mai sus.

Ce face cel mai bun presostat mecanic?

Presostatul este cel care asigura pornirea si oprirea pompei de apa in functie de presiunea de pe retea. In general, toate modelele de presostat, fie ca sunt considerate presostate bune sau presostate slabe, au presetate de la producator, din fabrica, o presiune de pornire de 1,4 bari si o presiune de oprire de 2,8 bari.

Presostatul este cel care prelungeste durata de viata a pompei. Prin reglajul sau, acesta reduce numarul de porniri si opriri artificiale ale pompei. De aceea este important sa fie montat pe instalatie si atunci cand este achizitionat, sa fie cel mai bun presostat mecanic.

Reducandu-se numarul de porniri si opriri, se reduce si consumul electric al pompei si, in consecinta, durata ei de viata. Evident, si calitatea functionarii este prelungita.

Tinand cont de faptul ca presostatul este cel care opreste pompa cand presiunea este prea mare si nu mai este nevoie de ea, sau o porneste cand presiunea apei este prea mica si apa nu ar putea circula in conditii optime, este nevoie uneori de reglajul lui. Cel mai bun presostat mecanic are, evident, si cea mai buna plaja de reglare, intre 1 bar la pornire si 4,6 bari la oprire.

In primul rand trebuie stiut ca un presostat mecanic se regleaza… mecanic. Chiar si cel mai bun presostat mecanic tot asa se regleaza. El este alimentat cu curent electric, de aceea, reglarea lui trebuie facuta de catre un specialist sau, in cazul in care acest lucru este mai dificil, trebuie urmati niste pasi foarte clari si urmarite conditii clare de siguranta. De aceea, reglarea unui presostat nu ar trebui sa fie facuta niciodata decat de catre personal autorizat sau cu conditia de a INTRERUPE ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICA.

Daca pentru sistemul hidrofor optati pentru un presostat mecanic si nu electronic, este bine sa intrebati specialistii in domeniu, instalatorul care realizeaza sistemul sau personalul magazinelor specializate, precum sunt cei de la Expert Instal Group pe care ii gasiti si online la www.shop-einstal.ro si care vor veni cu cea mai buna si echilibrata solutie pentru dumneavoastra, care este cel mai bun presostat mecanic.

Leave a reply:

Site Footer