Cum alegeti o poarta automata?

Cum alegeti o poarta automata?

O poarta automata este un plus de finete si eleganta la orice proprietate. Oferind o serie de avantaje, de la cresterea valorii proprietatii pana la imbunatatirea securitatii casei, exista o multime de motive pentru a investi intr-un nou sistem automat de poarta.

Chiar si in aceste conditii, alegerea unui sistem potrivit poate fi uneori provocatoare! Exista multe lucruri de luat in considerare atunci cand doriti sa optati pentru automatizari porti batante Romania 2020 sau automatizari porti culisante Romania 2020.

Mecanismele de deschidere sunt diferite pentru fiecare, deci ambele au propriile avantaje si dezavantaje.

Prin urmare, trebuie sa luati in considerare aceste 3 lucruri pentru a va ajuta sa decideti care optiune este cea mai potrivita pentru dvs.:

Cost

Avand in vedere costul general al instalarii unei noi porti automate, este firesc sa luam in considerare pretul fiecarui tip de poarta pentru a va ajuta sa decideti ce alegeti.

Pentru cei cu un buget mai restrans, o poarta batanta este de obicei optiunea mai ieftina dintre cele doua, ceea ce o face o optiune mai buna pentru oricine cauta sa mentina costurile reduse.

Chiar daca ambele tipuri de poarta pot avea aceeasi forma si dimensiune, portile glisante necesita un mecanism de deschidere mai complex si sunt instalate piese suplimentare.

De exemplu, o poarta batanta are in componenta un motor si o pereche de balamale montate pe un stalp sau pe un perete, in timp ce o poarta glisanta necesita un motor, glisare si role.

Spatiu

Multe persoane care s-au gandit sa instaleze o poarta automata, au un spatiu limitat in aleea lor, caz in care o poarta culisanta poate fi o optiune mai buna, in conditiile in care aceste porti au nevoie de mai putin spatiu pentru a functiona.

De exemplu, pentru portile batante aveti nevoie de mai mult spatiu intre poarta si masina, pentru a va asigura ca poarta nu loveste masina in timp ce se deschide.  

Acesta este motivul datorita caruia trebuie sa existe suficient de mult spatiu pentru ca poarta sa se deschida complet, dar mai trebuie si spatiu pentru ca vehiculul sa poata fi deschis.

Acest lucru inseamna ca trebuie sa va ganditi la latimea caii de rulare si la spatiul disponibil din fata si din spatele locului in care este instalata poarta. Daca spatiul este restrans, alegeti o poarta glisanta, in timp ce aleile largi pot beneficia de porti batante duble, deoarece acestea nu au nevoie de o la fel de mare degajare pentru a se deschide, ca o singura poarta batanta.

Intretinere

In cazul in care nu aveti de gand sa va faceti griji pentru intretinerea portii, o poarta batanta este probabil cea mai buna optiune. Aceasta necesita o intretinere foarte scazuta in comparatie cu o poarta glisanta, care are nevoie de stergerea constanta a pistelor, chiar si cele mai mici resturi cauzand probleme de blocare de-a lungul pistei.

Intretinerea pe termen lung este in general mai usoara pe o poarta batanta. Exista mai putine parti in mecanismul de deschidere, deoarece este mai de baza decat cele folosite pe portile glisante, ceea ce inseamna ca sunt mai putine sanse ca piesele sa se defecteze si sa fie necesare reparate sau inlocuite.

Cu siguranta insa, alegerea va apartine, iar in final alegeti tipul de poarta care considerati ca vi se potriveste cel mai bine. Specialistii de la GateMaster vor fi mereu la dispozitia voasta, indiferent ca doriti o poarta batanta sau una culisanta.

Leave a reply:

Site Footer