Cum alegem un brad impodobit?

Cum alegem un brad impodobit?

Cu mult inainte de inceputurile crestinismului, plantele si copacii ce ramaneau verzi pe toata perioada anului, dobandeau un sens unic pentru oameni, mai ales pe timpul iernii. Se credea ca nemurirea plantelor mereu verzi, le confera puterea de a alunga spirite, fantome, vrajitoare sau boli.

Inainte de a merge sa cumparam bradutul de Craciun, putem avea in vedere cateva lucruri destul de importante :

•    Preferi bradul din PE, PVC, pre-decorat sau liber?
•    Ce inaltime si latime ti se va potrivi pentru camera unde doresti sa-l instalezi?
•    Preferi un brad impodobit deja iluminat sau detii deja o instalatie de iluminat?
•    Cum poti avea grija si cum poti pastra cat mai bine bradul?

Brazii artificiali de Craciun au cateva avantaje fata de cei naturali. Cei de calitate, pot fi pastrati pentru mai mult de zece ani. In plus, modelele artificiale sunt disponibile intr-o mare varietate de stiluri, forme si marimi, deci va puteti alege bradutul perfect pentru apartamentul sau casa dumneavoastra.

Inainte de a cumpara un brad impodobit, este o buna idee sa ne facem un plan. Pana la urma, la ce bun sa gasim un bradut care ne place mult, daca vom constata dupa aceea ca nu il putem monta in spatiul ales de noi (este prea lung sau prea lat), asadar trebuie sa ne asiguram ca am masurat atat spatiul unde dorim sa-l expunem, inainte de a pleca de acasa, cat si bradutul in sine, o data ce am ajuns la magazin.

Asamblarea, instalarea si decorarea bradului.

Montarea, instalarea si decorarea bradutului de Craciun reprezinta o activitate de care se poate bucura toata familia. Formarea, reprezinta procesul prin care aranjam crengile in asa fel incat sa-i putem da un aspect in intregime natural. Se procedeaza la indoirea (aranjarea) firelor de pe fiecare ramura pentru o acoperire uniforma.

Iluminarea bradutului.

Chiar daca este foarte convenabil sa luam un bradut deja iluminat, multi prefera inca sa-si puna propriile instalatii de lumina. Poti alege un look mai traditional pentru bradut, sau fresh si contemporan in aceeasi masura si poti gasi o gama larga de luminite pentru brad, intr-o mare varietate de culori si stiluri.

Ca o medie, vei avea nevoie de aproximativ 100 luminite incandescente pentru o acoperire cat mai larga. Trebuie sa avem grija totodata, la alegerea instalatiei de iluminat, sa alegem una care nu are fiecare bulb luminos inseriat, pentru a preveni la arderea unui singur beculet, aprinderea intregii instalatii. De asemenea exista si instalatii cu timer, care pot opri si dechide instalatia de iluminat la anumite ore ale zilei.

Siguranta si intretinerea.

Intotdeauna inspecteaza beculetele instalatiei, firul, pentru semne de deteriorare si folosire indelungata. Inlocuieste daca poti, fiecare beculet ars sau care nu mai prezinta aceeasi luminozitate ca la inceput.

De asemenea, trebuie avut grija sa nu supra-incarcam circuitul si sa nu atasam mai multe cabluri iluminate decat garanteaza producatorul. Instalatia de iluminat bradutul, se recomanda a fi stinsa de fiecare data cand plecam de acasa sau inainte de culcare sau putem alege o instalatie cu timer pentru a nu mai avea grija stingerii si aprinderii manuale.

Dupa demontarea bradului, acesta trebuie depozitat in saci rezistenti la umiditate si praf. Instalatia trebuie infasurata cu grija pentru a nu se incurca.

Leave a reply:

Site Footer