Cum alegem monitorul potrivit?

Cum alegem monitorul potrivit?

Atunci cand lucram pe calculator monitorul este componenta cu care vom interactiona cel mai mult. De calitatea monitorului depinde productivitatea noastra dar si confortul si sanatatea ochilor pe parcursul utilizarii sale indelungate.

Desi majoritatea oamenilor cunosc acest lucru, monitorul nu este pe lista cu prioritati atunci cand se face achizitia unui nou calculator. In mare parte acest lucru este generat de un buget redus si de faptul ca performanta noului sistem este pusa in topul listei de interes.

Daca nu va puteti permite un monitor foarte bun care sa va asigure confortul in timpul activitatilor desfasurate la calculator dar doriti sa beneficiati totusi de un monitor de calitate care sa nu va oboseasca si care sa va permita sa vizualizati corect culorile si detaliile atunci va recomandam monitoare LED second hand.

Nu doar cei care folosesc sisteme desktop au nevoie de un monitor de buna calitate ci si cei care lucreaza pe laptop si care au nevoie de un spatiu mai mare de afisare sau vor sa isi sporeasca productivitatea.

Un monitor care are si TV-Tuner poate sa fie o buna alternativa pentru un televizor de dimesiuni mici. Pentru camerele care au o suprafata redusa, aceasta varianta poate fi comoda si rentabila.

Inainte de a cumpara un monitor este bine sa stiti exact care va fi destinatia acestuia. Daca nu stabiliti de la bun inceput acest lucru este posibil sa investiti in monitor mai mult decat este cazul sau sa cumparati un produs cu performante nu foarte bune. In functie de aceasta destinatie sunt cateva cazuri posibile si anume puteti utiliza monitorul la birou sa pentru internet, la vizionarea filmelor sau in jocuri si pentru editare video si grafica.

Un alt aspect de care este bine sa tineti cont este bugetul pe care il alocati. Acesta va fi in stransa legatura cu destinatia pe care o va avea monitorul.

Daca doriti sa utilizati monitorul doar in mediul office puteti alege si modele care sa aiba un pret mai mic daca monitorul permite reglarea nuantelor, a contrastului si a luminozitatii in asa fel incat sa va asigurati confotul.

Pentru multimedia, filme sau jocuri sunt recomandate monitoarele care au contrastul mai bun si un timp de raspuns mai mic. Atunci cand stim ca vom utiliza monitorul pentru editari video sau prelucrare grafica va recomandam sa cumparati un monitor profesional care sa va ofere posibilitatea de a calibra in mod avansat culorile si care sa aiba parametrii generali in top.

Conectivitatea este un aspect important si trebuieĀ  tinut cont de destinatia monitorului. Daca pentru calculatoarele cu destinatie office se pot alege si monitoarele BGA pentru mediul profesional sau multimedia sunt recomandate monitoarele DVI-D sau HDMI.

Daca veti conecta monitorul la un calculator care este deja cumparat sau la un laptop este bine sa luati in calcul si care sunt posibilitatile de conectare pe care le au acestea.

Daca totusi va doriti un anumit monitor si modul de conectare nu se potriveste la calculatorul dumneavoastra puteti cauta un adaptor si veti rezolva problema.

In alegerea monitoarelor conteaza foarte mult si diagonala suprafetei de afisare pentru ca in general daca aceasta este mai mare si imaginea va fi mai mare si eventual mai clara. In unele cazuri cu ajutorul unui monitor mai mare veti economisi timpul pe care l-ati fi pierduti cu minimizarea, maximizarea sau schimbul ferestrelor pe ecran.

Leave a reply:

Site Footer