Cum alegem costumele pentru copii

Orice parinte are foarte multe intrebari legate de copilul sau cand vine vorba de cum sa il imbrace si mai ales pentru cei mai marisori care au propriile gusturi si preferinte si nu ii mai poti imbraca cu ceea ce vrei tu. Cand vine vorba de anotimpul rece, parintii se intreaba frecvent cu ce sa isi imbrace copiii.

Daca il infofolesc le vor face si mai rau, deoarece transpira si pot raci foarte usor. Cand vine vorba de costume copii, parintii aleg imbracamintea necesara pentru a evita supraincalzirea celui mic, deoarece acest lucru poate duce la deshidratare.

Din nefericire, din ce in ce mai multe hainute pentru copii destinate anotimpului rece nu fac decat sa il imbolnaveasca pe cel mic, deoarece acesta transpira si poate raci din cauza evaporarii transpiratiei care nu face altceva decat sa raceasca corpul.

Nu degeaba medicii pediatrici ii sfatuiesc pe parinti sa isi imbrace copiii cu costume copii si haine exact cum se imbraca si ei, mai gros sau mai subtire in functie de temperatura de afara. In cazul in care cel mic se imbolnaveste sau raceste, nu il infofoliti cu costume copii groase. Motivul? Acesta trebuie sa stea dezbracat in casa pentru a pierde caldura si pentru a-i scadea temperatura corpului.

De aceea, si temperatura din camera trebuie sa fie cea potrivita. Si, chiar daca afara temperaturile sunt ceva mai ridicate pentru aceasta perioada, cel mic trebuie sa poarte caciula si o hainuta ceva mai groasa. Trebuie sa il invatati pe cel mic progresiv cu alti copii pentru a se obisnui cu acestia.

Asadar, hainele groase ii pot face mai mult rau decat bine. Centrul termic din creierul celui mic are rolul de a-I regla temperatura corpului, dar asta se intampla doar in cazul in care nu il veti imbraca foarte gros.

Cum facem alegerile

Cand va ganditi sa alegeti costume copii, va trebui sa luati in calcul temperatura de afara. Nu cumparati mai multe hainute, deoarece cei mici cresc foarte repede si riscati sa nu le mai poata purta din cauza ca nu le mai vin. Cu cat hainele vor fi alese cu stil, cu atat copilul va iesi in evidenta si va fi admirat de toata lumea.

Avand in vedere ca pielea copilului este foarte sensibila trebuie sa alegeti materiale de calitate care sa protejeze pielea celui mic. De aceea, bumbacul este cea mai buna alegere. Materialul trebuie sa fie unul absorbant sis a il faca pe copil sa se simta bine si sa se poata misca in voie avand in vedere ca cei mici nu stau locului.

Indiferent de temperatura de afara, copiii vor trebuie scosi la plimbare si imbracati corespunzator. Aerul curat ii face sa adoarma mai repede si sa fie mai linistiti. Prescolarii si scolarii nu trebuie imbracati foarte gros, deoarece si ei se afla intr-o continua miscare. Si, trebuie invatati de mici de catre parinti sa faca miscare cat mai multa si sa manance sanatos.

Leave a reply:

Site Footer