Cum Alegem Corpurile de Iluminat Pentru Toata Casa

Cum Alegem Corpurile de Iluminat Pentru Toata Casa

Atunci cand isi cumpara o locuinta si incep sa o decoreze in functie de preferinte, sau atunci cand le este construita noua casa si incep sa se ocupe de amenajarea locuintei pentru a se putea muta cat mai repede, oamenii cu siguranta pun pret pe parchet, gresie si faianta, dar si pe obiectele de mobilier.

Nu de putine ori, corpurile de iluminat sunt lasate la urma, insa acestea trebuie sa reprezinte una din prioritatile oamenilor. Este important sa aleaga corpuri de iluminat care sa se integreze perfect in decor, dar si care sa consume putina energie.

Vom discuta in randurile care urmeaza despre corpurile de iluminat, si veti putea afla mai multe detalii legate de acest aspect. Cititi pana la final pentru a afla multe lucruri interesante!

Alegerea iluminatului potrivit pentru diferitele camere dintr-o locuinta poate fi complicata. Exista corpuri de iluminat luminoase si slabe; exista de-asemenea corpuri de iliuminat suspendate, sau de perete; exista iarasi lustre si lumini LED. Asadar, exista atat de multe stiluri de corpuri de iluminat, incat este dificil de facut alegerea potrivita, insa veti afla in continuare ce puteti alege.

In primul rand, sa incepem cu diferitele tipuri de iluminat din care puteti alege:

  1. Iluminat ambiental.
  2. Iluminarea sarcinilor.
  3. Iluminat cu accente.

Iluminat ambiental

Iluminatul ambiental este in general, sursa principala de lumina gasita intr-o camera. Aceste corpuri de iluminat pot fi de diferite tipuri, cum ar fi luminile led, neoanele, etc. De obicei, bucatariile si baile vor avea nevoie de iluminare mai buna decat celelalte incaperi ale locuintei.

Iluminarea sarcinilor

Iluminatul pentru activitati este utilizat pentru a oferi lumina pentru anumite activitati, cum ar fi citirea unei carti sau realizarea machiajului in fata unei oglinzi. Aceste lumini nu sunt folosite niciodata pentru a lumina o intreaga camera, doar o mica zona a camerei.

Lampile de lucru au toate formele si dimensiunile. Pot fi montate pe un perete, asezate pe un birou sau pot fi implantate intr-o oglinda. Unele dintre ele au chiar si capacitati de rotire, pentru a merge oriunde ai nevoie de ele si in orice unghi ai nevoie de ele.

Iluminat cu accente

Iluminatul cu accent este cel mai decorativ iluminat dintr-o camera. Aceste lumini de obicei atrag atentia asupra a ceea ce admirati in casa, cum ar fi un tablou, semineu sau raft de carti. In general, aceste lumini fac ca ceva sa iasa in evidenta pentru ca toti oaspetii sa poata vedea obiectul sau obiectele respective.

Luminile cu accent pot fi simple si elegante, dar pot, de asemenea, dar pot fi si luxoase. Candelabrele, veiozele si lampile actioneaza ca lumini de accent.

Alegerea corpurilor de iluminat in functie de incapere

Atunci cand cautati diferite corpuri de iluminat elegante, cu siguranta trebuie sa le alegeti in functie de incapere, iar mai multe detalii puteti afla pe scurt in cele ce urmeaza!

Hol

Holul este prima incapere in care vor patrunde invitatii, asa ca doriti ca lumina sa fie prietenoasa si primitoare. Nu alegeti o gramada de lumini de sarcina si lumini de accent pentru a arunca luminozitate in anumite zone ale camerei.

In schimb, incercati sa montati un candelabru in mijlocul tavanului (acest lucru functioneaza bine cu tavanele inalte).

Sufragerie

Camera de zi este facuta pentru divertisment sau relaxare. Acestea fiind spuse, veti dori sa puteti avea acces la lumina, daca este necesar, dar nu veti dori sa folositi lumina stralucitoare tot timpul. Aici, lampile de podea, lampile de masa si aplicele vor fi cele mai bune optiuni.

Sala de mese

Sala de mese are nevoie de o lumina suficient de stralucitoare pentru a putea conversa si manca confortabil la masa de cina.

Bucatarie

Bucataria poate fi dificil de luminat; deoarece diferite zone ale camerei necesita scheme de iluminare diferite. De exemplu, veti dori sa puneti iluminare puternica in acele zone in care pregatiti mancare ade exemplu in bucatarie, dar veti dori sa aveti iluminare mai slaba in zone ale bucatariei care nu sunt folosite la fel de des.

Dormitor

Dormitorul are nevoie de iluminare calda, nimic mai mult. Veti dori sa va centrati camera in jurul iluminarii sarcinilor, in acest fel veti putea citi in timp ce va relaxati sau putetisa va uitati la televizor, avand o lampa aprinsa pe noptiera.

Baie

Baia este un loc unde lumina devine o necesitate. Deasupra oglinzilor din baie sunt recomandate sipci si lumini puternice cu LED-uri, deoarece aceste zone sunt puncte focale cheie in baie. Asigurati-va ca puneti aceste lumini aproape de inaltimea fetei, deoarece veti obtine cea mai buna utilizare a acestora aici.

Leave a reply:

Site Footer