Cum aleg gradinita pentru copilul meu?

Cum aleg gradinita pentru copilul meu?

Alegerea unei gradinite este o decizie foarte importanta pentru copilul dvs. Gasirea unei gradinite care sa corespunda nevoilor copilului dvs. va crea un mediu pozitiv si incurajator pentru restul educatiei scolare primare a copilului dumneavoastra. Efectuarea propriilor cercetari, vizitarea gradinitelor si vorbirea cu cadrele didactice si cu alti parinti sunt pasi importanti de facut inainte de a lua decizia.

Cercetarea la domiciliu

O idee inteleapta pe care o puteti avea este aceea de a cerceta gradinitele online. Puteti astfel sa vizualizati site-urile gradinitelor si puteti chiar sa cititi recenziile parintilor daca acestea sunt disponibile. Site-ul web ar trebui sa aiba, de asemenea, fotografii ale gradinitei care va vor oferi o privire asupra terenurilor de joaca si a salilor de clasa.

Asigurati-va ca site-ul unei gradinite este actualizat; daca un site web nu este actualizat, poate fi o problema mai mare. Restrangeti cautarea la trei sau cinci gradinite pe care le veti investiga mai departe.

Gasiti o gradinita care se potriveste cu temperamentul copilului dumneavoastra.

Cand cautati prima data o gradinita, veti descoperi multe optiuni diferite si un spectru de stiluri diferite de predare. Intelegeti stilul de invatare al copilului dvs. atunci cand restrangeti optiunile de top. Unele gradinite vor avea stiluri de predare foarte specifice, in timp ce altele vor avea o abordare mai larga a invatarii.

Daca copilul dumneavoastra beneficiaza de atentie si comunicare directa, gasiti o gradinita cu un curriculum care ii tine pe profesori implicati in munca. Daca copilul dvs. invata mai bine independent, exista gradinite care au curriculum-uri mai libere si structuri de clasa.

Asigurati-va ca optiunile de varf ofera o curriculum care sa sprijine nevoile copilului dvs., procesul decizional va fi mult mai usor mai tarziu. Daca nu sunteti sigur ce este stilul de invatare al copilului dvs., faceti o evaluare online si luati in considerare activitatile pe care copilul dvs. le bucura cel mai mult (citirea, arta, socializarea etc.).

Tineti cont de distanta

Un alt detaliu foarte important este acela ca trebuie sa tineti neaparat cont de distanta de acasa si pana la gradinita particulara sector 1 Teddybar, sau de la gradinita si pana la servici. Acest lucru este foarte important in cazul in care urmeaza sa va duceti copilil la gradinita zi de zi, inainte de a merge la servici.

Conteaza ca gradinita sa fie cat mai aproape de casa si pentru ca atunci cand se termina programul de la gradinita, copilul sa ajunga acasa in siguranta, cat mai repede.

Discutati cu alti parinti din cartier

Crearea unei retele de parinti in jurul casei va va ajuta sa cautati mult. Alti parinti va vor putea oferi informatii care nu sunt online, dar care se raspandesc prin cuvant. De asemenea, acesti oameni va pot conecta la programe in diferite gradinite, astfel incat sa puteti sa va implicati personal in activitatile celui mic odata ce luati o decizie.

Vizitati gradinitele din cartier

Aceasta este de-asemenea o alegere o idee inteleapta pentru ca in aceest fel veti vedea daca micutii sunt tratati bine, veti obbserva daca invatatoarele le acorda celor mici atentie si daca se comporta exemplar cu ei. Modul in care se comporta cadrele didactice cu cei mici conteaza foarte mult.

De-asemenea este foarte important sa verificati cum arata salile de clasa, cum arata mobilierul din gradinita, etc. O gradinita moderna este dotata cu mobilier nou, are jucarii noi pentru copii; pe cand o gradinita cu mobilier invechit si jucarii invechite se poate sa nu fie pe placul copiilor.

Un alt detaliu important pe care trebuie sa il cunoasteti atunci cand cautati cea mai potrivita gradinita pentru copilul dvs., este acela ca trebuie sa solicitati informatii despre program. Exista gradinite cu program scurt, unde cei mici raman pana la ora 12:00 sau pana la ora 13:00, dar exista si gradinite cu program prelungit, acolo unde cei mici vor petrece mai mult timp.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in calcul in cazul in care trebuie sa va inscrieti copilul la gradinita. Conteaza foarte mult mediul intalnit la gradinita, iar in cazul in care nu veti face alegerea potrivita iar cel mic nu se va simti bine in mediul respectiv, nu va merge cu draga inima la gradinita.

Leave a reply:

Site Footer