Cum ajutam copilul sa vorbeasca fluent engleza?

Cum ajutam copilul sa vorbeasca fluent engleza?

Stim ca toti parintii vor sa le ofere copiilor lor un viitor bun si atunci cand introduc invatarea unor limbi straine inca de cand sunt mici este un lucru benefic pentru modul in care acestia se vor dezvolta.

Experienta noastra arata ca majoritatea copiilor iau contact cu engleza atunci cand incep si scoala si tot atunci invata sa scrie si sa citeasca, dar pentru ca este un numar mare de elevi in clasa ei nu au oportunitatea de a exersa limba vorbita. Tocmai de aceea, pentru ca un copil sa invete limba engleza trebuie sa mearga la cursuri engleza copii.

In general la scoala copiilor li se preda, dar ei nu trebuie sa vorbeasca foarte mult in engleza si se pune accent pe abilitatile de scriere sau de citire. Parintii apeleaza de cele mai multe ori la serviciile unor scoli private unde se lucreaza mai atent cu copilul si unde se aplica o metodologie specifica lucrului cu copiii.

Sunt patru principii de baza pentru momentul in care un copil trebuie sa invete sa vorbeasca intr-o limba straina. Experienta ne-a aratat ca in momentul in care o limba straina se invata in grupuri mici cu un fundal sonor adecvat si prin jocuri motivante copilul va invata fara sa depuna un efort foarte mare.

Pentru a fi invatat mai usor, limbajul are nevoie de contexte. Copiii trebuie sa gaseasca contextul in care sa comunice in engleza si pentru asta este nevoie de un mediu favorabil care sa asigure si un sprijin dar si o structura favorabila pentru invatare si dezvoltare.

Sunt multi copii care pot vorbi doua limbi dar nu vor sa raspunda decat in limba materna si atunci se pune intrebarea: de ce un copil care poate sa inteleaga ambele limbi raspunde doar in limba materna. Raspunsul este ca o limba straina ar trebui invatata in contexte lingivistice si sociale si in moduri naturale, prin povesti, conversatii sau discutii.

La cursurile de engleza private se creeaza acel context prin care limba engleza se poate invata usor. Cursurile trebuie sustinute in grupe de maxim 8 elevi, acesta fiind de altfel si numarul optim pentru distractie si implicare. Profesorul ii poate auzi pe toti copiii comunicand si le va raspunde. In plus vor fi create locuri sau activitati in care copii vor utiliza limba engleza pentru a putea obtine ce vor.

Nivelul de raspunsuri depinde si de varsta pe care o au copiii. Daca acestia sunt foarte mici nu vor fi solicitati sa se exprime dar daca sunt mai mari jocurile vor fi folosite pentru a ii determia sa comunice. La cursurile moderne de engleza elevii nu sunt nominalizati si nu se fac presiuni asupra lor.

In momentul in care copiii sunt implicati in jocuri acestia nu realizeaza ca de fapt invata si engleza devine amuzanta si nu descurajatoare. Jocurile si incurajarea sunt doua elemente principale din metodologia de invatare a unei limbi straine care ajuta la vorbirea fluenta.

Profesorii nu se asteapta ca un copil sa poata vorbi inainte de varsta de un an si la aproximativ doi ani este normal ca un copil sa rosteasca diverse cuvinte spontan sau sa repete ce aude.

Leave a reply:

Site Footer