Schimbarea brusca a rutinei zilnice, limitarea activitatilor personale si de lucru si petrecerea a mai mult timp acasa creste nivelul de anxietate si stres si ar putea perturba simtul sinelui. Adica, multi oameni au trebuit sa se schimbe si sa se adapteze la rolurile lor, de exemplu, de la concentrarea asupra carierei lor pana la a fi un parinte cu norma intreaga, cu putine sau deloc oportunitati de a se obisnui cu aceasta schimbare.
Mai mult, stresul de a fi acasa tot timpul si de a combina diferite roluri a insemnat ca unii oameni au reusit sa investeasca mai putin timp in auto-ingrijire, au experimentat schimbari de greutate si, in general, se simt mai putin bine cu ei insisi, ceea ce duce la contact sexual redus.
Aceste intreruperi ale identitatii, impreuna cu reducerea contactului social si implicarea restransa in activitati valoroase sau forme sanatoase de comportament care nu sunt legate de COVID-19, vor provoca probabil stres, adaugandu-se la temerile existente cu privire la sanatate si la consecintele socio-economice ale COVID-19.
Aceasta preocupare cu gandurile infricosatoare poate distrage atentia de la indicii intimi sexuali, scazand excitarea sexuala si, eventual, inducand probleme sexuale, cum ar fi durerea genitala sau disfunctia erectila.
Cand a inceput initial lockdownul, au existat o multime de glume pe retelele sociale ca, fara altceva de facut, oamenii ar avea mult mai mult sex! Dar realitatea este ca unii oameni nu au acces la parteneri din cauza masurilor de distantare, iar altii au atat de mult contact cu partenerul lor incat relatia lor este tensionata, astfel incat sexul poate fi cel mai mic interes al lor.
Adaugati provocarile legate de cresterea copiilor mici si chiar a adolescentilor, iar rezultatul este timpul limitat, energia si intimitatea limitate pentru a se angaja intr-o aventura sexuala. Cuplurile ar putea dori, de asemenea, timp pentru masaj, bai cu bule sau pur si simplu pentru a purta o conversatie neintrerupta pe o tema pentru adulti si acesta este motivul pentru care apeleaza la https://www.money-studio.ro/despre-moneystudio/.
Munca lui Justin Lehmiller sugereaza ca cuplurile nu au mai multe contacte sexuale in timpul COVID-19, dar ca sexul pe care il fac este mai aventuros. Astfel, o abordare ar putea fi ca, daca esti capabil sa asiguri timp privat, sa pacalesti copiii cu gustari si un film sau sa te trezesti inainte de a se ridica si ei dimineata, ai putea dori sa incerci ceva nou.
Descoperiti impreuna niste jucarii sexuale, gasiti o esarfa cu care sa va legati la ochi, incercati o noua pozitie sau o fantezie sexuala. Daca sunteti in cautarea unor modalitati de a va condimenta activitatile, s-ar putea sa va ganditi la fanteziile pe care niciodata nu le-ati pus in scena. Cu toate acestea, probabil, nu ar trebui sa asteptam o pandemie pentru a explora acest tip de dezvoltare in viata sexuala.
Desi frecventa sexuala poate creste sau scadea in perioadele de stres prelungit, calitatea si satisfactia cu sexul vor scadea in general. Cu toate acestea, trebuie sa fim atenti sa nu ne concentram prea mult asupra efectului de facilitare sau inhibare a stresului pandemic asupra nivelurilor dorintei sexuale si a frecventei activitatii sexuale.
Avand in vedere ca dorinta sexuala se desfasoara ca raspuns la indicii sexuale (adecvate) si nu apare spontan, intrebarea nu este daca stresul are un impact direct asupra dorintei, ci mai degraba daca va interfera cu oportunitatile de a crea sau cauta stimularea sexuala si motivatia.
Fiind absorbit de conflictele de la locul de munca, din gospodarie sau de problemele relationale care au aparut din cauza ca ai mai putina intimitate in spatiul restrans al casei, timpul continuu impreuna, confruntarea cu sentimente de singuratate, lipsa de sprijin emotional si conflictele de relatii pot afecta viata sexuala intr-un mod foarte neplacut.
Exista un efect pozitiv al sexului pentru a gestiona stresul de a trai intr-o pandemie – ar trebui sa il incurajam ca un beneficiu pentru sanatatea mintala?
Unele cupluri s-ar putea sa beneficieze de aceasta criza si sa experimenteze pandemia ca pe o oportunitate de a reconecta si reinventa relatia lor sexuala prin ruperea rutinelor, investind mai mult timp impreuna si lucrand activ la problemele lor relationale si / sau sexuale.
Unele persoane si-au reorganizat sistemul de valori prin incorporarea unui echilibru mai bun dintre viata profesionala si viata personala, consumarea unor alimente sanatoase si obiceiuri sportive care sa ii faca sa se simta mai atractivi si, prin urmare, mai receptivi la initiativele sexuale.
Unele cupluri cauta in mod creativ noi modalitati de a experimenta intimitatea relationala, de a rescrie scenariul sexual si de a acorda prioritate propriului partener, de asemenea, avand mai putine oportunitati de a intalni alte persoane si de a se implica in alte realtii.
Avand in vedere toate acestea, se pare ca sexul s-a transformat in timpul pandemiei, iar studiourile de videochat i-au ajutat pe toti cei care nu au avut suportul necesar acasa.