Cui apartine vocea aplicatiei Siri?

Cui apartine vocea aplicatiei Siri?

Pentru un utilizator iPhone este neplacut sa se desparta de propriul telefon, atunci cand acesta inceteaza sa mai functioneze, motiv pentru care aleg servicii de inlocuire display iPhone, cat si alte reparatii care sunt la indemana.

In anul 2011, a avut loc lansarea proiectului Siri, la care specialistii lucrau inca din anul 2006, cu toate ca la acea vreme iPhone nu exista inca pe piata. Siri este primul asistent inteligent integrat intr-un smartphone, care ofera utilizatorilor numeroase avantaje.

Cu Siri veti putea trimite mesaje, programa intalniti sau initia apeluri telefonice. Interesant la Siri este faptul ca intelege limbajul natural si poate pune intrebari, atunci cand are nevoie de mai multe informatii pentru a finaliza o sarcina.

In anul 2000 Siri a fost prezentat precum o aplicatie care trebuia sa fie disponibila si pe Android, Windows sau BlackBerry, dar a fost folosita in exclusivitate pentru Apple. La data de 4 octombrie 2011 Siri a fost prezentata oficial intr-o conferinta de presa, impreuna cu iPhone 4S. Odata cu aparitia acestei aplicatii inedite, unii dintre utilizatori se intrebau cui apartine vocea din spatele sistemului.

La doi ani de la lansarea oficiala, la data de 4 octombrie 2013, utilizatorii au putut afla cine este chipul din spatele asistentului Siri, intr-un interviu acordat pentru CNN. Astfel, s-a facut public numele real al lui Siri – Susan Bennet. Aceasta a povestit faptul ca proiectul Siri exista inca din anul 2005.

Timp de 4 ore pe zi, cinci zile pe saptamana, pentru o luna, Susan Bennet a ingrestrat pentru Apple, fara sa stie cat de mult se va schimba lumea telefoanelor mobile. Susan nu a stiut ca vocea ei a fost selectata pentru Siri, dar intr-o zi a primit un email de la un coleg care o intreaba daca ea este Siri. Dupa ce a intrat pe site-ul Apple si a auzit vocea, s-a recunoscut imediat.

Vocea lui Susan Bennet poate fi auzita in reclame pentru VISA, McDonald’s sau Coca-Cola, dar si de aproximativ 700 de milioane de utilizatori de iPhone. Astazi Siri face totul mai simplu pentru utilizatori. Aplicatia poate invata chiar si cine sunteti si poate folosi informatiile personale pentru a va ajuta mai mult. Daca Siri stie cine sunteti, va poate raspunde cu usurinta la intrebari de genul “How do I get home” sau “What good restaurants are near work”.

Va poate ajuta cu diferite sarcini. Astfel, este suficient sa ii spuneti sa va aminteasca sa va sunati sotia atunci cand plecati de la serviciu, iar Siri va face exact acest lucru. Siri este disponibila pe iPhone 4s sau modele mai recente, cat si pe iPad-uri din a 3-a generatie sau modele mai recente, pe iPad mini si iPod touch din a cincea generatie.

Daca sunteti utilizator de iPhone, cu siguranta va bucurati pe deplin de toate avantajele pe care vi le ofera. Siri se numara printre acestea, iar atunci cand telefonul nu mai functioneaza, vizitati un service gsm, care va poate ajuta cu servicii de inlocuire display iPhone si multe altele. Mai multe informatii despre un astfel de service puteti afla pe website-ul Servicegsm.ro.

Leave a reply:

Site Footer