Criterii de alegere a ceasurilor

Criterii de alegere a ceasurilor

Să alegi un ceas potrivit poate fi dificil, mai ales dacă nu cunoști informațiile elementare cu privire la acest subiect. Un ceas înseamnă mai mult decât un simplu accesoriu pe care să îl asortezi la ținutele tale casual, sport sau elegante.

Nu poți face o singură alegere care să se potrivească tuturor tipurilor de ținute, însă poți alege ceasul perfect pe care să îl porți la ocazia specifică pentru care îl alegi.

Ce dimensiune este ideală pentru un ceas potrivit?

Dimensiunea pe care trebuie să o aibă ceasul trebuie să fie una proporțională cu încheietura mâinii, motiv pentru care fiecare persoană are nevoie de un ceas care să i se potrivească personal.

Pentru a te convinge că ceasul pe care îl alegi este unul potrivit, acordă atenție dimensiunii pe care o are cadranul acestuia și încearcă, pe cât posibil, să îl probezi înainte de a face achiziția finală, mai ales dacă este vorba despre un ceas pentru care aloci un buget ridicat.

Evită ceasurile mici, care sunt mai degrabă ceasuri feminine, dar și ceasurile prea mari care depășesc încheietura mâinii și capătă astfel un aspect nedorit. Ceasurile supradimensionate sunt extrem de des întâlnite la încheietura mâinii celor care doresc să fie la modă, însă un astfel de ceas poate fi nepotrivit pentru că iese prea mult în evidență.

De asemenea, este recomandat să eviți ceasurile care au butoane mari în laterale, deoarece acestea oferă ceasului un aspect prea robust, care nu este de dorit mai ales dacă dorești un ceas rafinat potrivit pentru ținutele elegante sau pentru cele casual.

Ce materiale sunt ideale pentru ceasuri în funcție de utilitate?

Deși plasticul a fost multă vreme de evitat atunci când era vorba despre materialul din care poate fi realizat un ceas, astăzi există modele de ceasuri cu curea din plastic care nu numai că au un aspect deosebit, dar au și o calitate ridicată.

Este vorba despre modelele de ceasuri cu curele realizate prin utilizarea celor mai noi tehnologii. Un ceas care demonstrează calitatea modelelor actuale de ceasuri, care a rezistat de-a lungul timpului, este  un ceas Casio STANDARD Mrw-200h-1bvef .

Acest model clasic poate accesoriza orice ținută la modă dacă reprezintă stilul potrivit.

Totuși, de preferat sunt curelele de piele și cele metalice, nu numai pentru rezistența pe care o au acestea, ci și pentru aspectul deosebit pe care îl oferă purtătorului. Pielea este recomandată mai ales celor care doresc să fie eleganți, iar metalele prețioase celor care doresc un accesoriu strălucitor pentru o ținută de ocazie aparte.

Curelele NATO, care au origine militară, reprezintă alegerea perfectă atunci când dorești să alegi un ceas extrem de rezistent, confortabil și în același timp hipoalergenic. Acestea reprezintă mai degrabă stilul sportiv și le sunt potrivite celor care se află tot timpul în mișcare și care desfășoară în permanență activități fizice intense.

Nu numai materialul curelei este important, ci și cel al cadranului. Sticla ceasului poate fi, de fapt, un plexiglas rezistent la zgârieturi. Pentru ceasurile din vârful gamei există safirul, un material extrem de rezistent, de o calitate superioară.

Leave a reply:

Site Footer