Creșterea traficului organic: studiu de caz

Creșterea traficului organic: studiu de caz

Acest articol acoperă strategiile SEO de a obține trafic de căutare care generează clienți potențiali către afacerea dvs. online.

Consultați acest studiu de caz privind creșterea traficului organic și aflați în detaliu cum îl puteți optimiza!

De ce funcționează marketingul de conținut:

 • Vasta varietate de subiecte de conținut cu concurență redusă.
 • Cercetare de conținut slabă de către concurenți.
 • Rezultatul este stabilit pe trei piloni:
 • cercetarea concurentului;
 • crearea de conținut;
 • link building.

Să analizăm pașii de promovare a conținutului din exemple.

 • Planificare

Planificarea strategică și scufundarea profundă în conceptul de proiect vor accelera creșterea traficului de căutare pe site. În mod ideal ar trebui să elaborați „o foaie de parcurs” pentru agenție și client: cu pași, listă de sarcini și costuri pentru următoarele 6 luni.

 • Cercetarea concurentului

Este cel mai important pas care ajută la aflarea modului în care liderii de nișă, cu care vom concura pentru traficul organic, au fost creați, se dezvoltă și lucrează. Trebuie să cercetați 3-4 concurenți și să evaluați:

 • cantitatea de trafic și sursele acestuia;
 • pagini de trafic (căutare puncte de creștere);
 • strategii de legătură.

O analiză detaliată vă va ajuta să găsiți punctele slabe ale concurenților și să creați o strategie SEO adecvată pentru blog timp de 4-8 luni.

 • Cantitatea estimată de trafic de căutare

Este important să estimați cantitatea de trafic de căutare a concurenților – o puteți face cu ajutorul Similarweb. Un site web concurent cu cea mai mare cantitate de trafic va deveni primul dvs. subiect de cercetare pentru puncte de creștere. Estimează traficul lunar total. În exemplu, site-ul web primește 11 milioane de vizite lunar de pe toate canalele de pe dispozitivele desktop și mobile. Dacă ați găsit un concurent, dar traficul său principal provine din India, Pakistan, Indonezia, Nigeria, ignorați site-ul respectiv.

Folosind o formulă simplă, putem calcula traficul maxim de căutare în nișă (în cazul analizării liderului).

Formula: trafic total *% din traficul de căutare / 100%

De exemplu: 11 470 000 * 68,36 / 100 = 7 840 892 lunar sau peste 260 000 zilnic

O astfel de analiză aproximativă vă va ajuta să planificați creșterea proiectului pentru anul următor, cu prognoze pentru fiecare lună. Adăugând cifre reale în fiecare lună, veți vedea dacă îndepliniți planul sau dacă trebuie să vă recuperați.

 • Căutați puncte de creștere a traficului de căutare

Pentru a ajunge rapid din urmă la concurenți în ceea ce privește calitatea și cantitatea conținutului, ar trebui să stabiliți paginile lor de trafic de top și să lucrați mai întâi la aceste domenii.

Vă recomandăm să lucrați mai întâi cu trafic mai mare și subiecte mai puțin competitive, ceea ce va da o creștere mai rapidă a traficului în prima etapă.

 • Strategii legate de concurenți

Autoritatea domeniului

Este important să determinați numărul unic de domenii care se referă la concurenții dvs. Acordați atenție datelor „Live”. Acordați atenție „Referințelor IP-uri” și „Referințelor subrețelor”. Calitatea linkurilor dvs. și cât de naturale sunt acestea depind de cât de apropiați sunt acești parametri.

Lista de ancorare

Consultați listele de ancorare ale concurenților și determinați cât de naturale sunt:

 • destul de natural – rata interogărilor de marcă și a ancorelor pe măsură ce URL-ul gol atinge 20-40%;
 • nu este suficient de natural – rata interogărilor de marcă este sub 10%, multe ancore ca fraze cheie.

Distribuția pe pagini

Stabiliți ce pagini de pe site-urile web ale concurenților au cel mai mare număr de linkuri și dacă sunt naturale sau nu. Astfel veți înțelege ce domenii să vă concentrați în promovarea site-ului dvs. web. După cum lesne ați putut observa, această analiză făcută pe un studiu de caz privind creșterea traficului organic vă oferă date importante pentru a dobândi acest lucru. Fiind un proces complex, vă sfătuim să alegeți serviciile unei companii dedicate acestei cauze!

Leave a reply:

Site Footer