Consumul de aronia tine doctorul deoparte

Aparute de relativ putin timp pe piata interna, fructele de aronia sunt din ce in ce mai cautate. Aceasta din doua motive: datorita gustului excelent, dar mai ales proprietatilor terapeutice uimitoare, dovedite chiar de catre specialistii de peste hotare.

Prin urmare, sa vedem ce este cu acest fruct minune si ce aronia beneficii poate aduce consumul lui pentru organismul uman.

In primul rand, rebuie spus ca fructele de aronia au o culoare violacee, de o marime apropiata de cea a boabelor de strugure. Asadar, mai mari decat afinele si coacazele negre, spre exemplu.

Iar daca am amintit de aceste fructe, specialistii au facut o comparatie cu fructele de aronia, data fiind prezenta acestor fructe in topul celor cu un continut bogat in vitamine si oxidanti.

Prin urmare, s-a constatat ca aronia este superioara la toate capitolele, avand un rol profilactic in privinta unor maladii care reprezinta o adevarata problema la nivel mondial.

Regleaza sistemul digestiv

Oprima calitate a fructelor de aronia, indiferent de forma in care sunt consumate, este data de reglarea sistemului digestiv. Cu gustul lor dulce-acrisor, usor astringent, acestea regleaza metabolismul si tranzitul intestinal, avand un rol benefic in combaterea unor senzatii precum greata sau balonare.

De asemenea, fructele de aronia au un continut ridicat de vitamina C si antioxidanti, ceea ce le face extrem de cautate pentru mai multe afectiuni.

Din acest punct de vedere s-a constatat ca aronia contin mai multa vitamina C decat afinele sau coacazele negre, spre exemplu, considerata pana nu demult detinatoare ale recordului in materie.

Cat priveste antioxidantii, acestia au un rol hotarator in reglarea sistemului circulator, avand totodata rol antiinflamator.

Utile impotriva cancerului

Nu in ultimul rand, s-a descoperit ca unii dintre compusii continuti de fructele de aronia au un rol important in combaterea celulelor canceroase.

Tocmai efectul astringent si antiinflamator face ca aceste celule sa inceteze sa se mai dezvolte, lucru considerat un adevarat miracol de catre medici. Nu in ultimul rand, s-a descoperit ca fructele de aronia sunt niste aliati puternici in lupta cu bolile de sezon.

O cura cu suc de aronia pret de cateva saptamani inainte de intrarea in anotimpul rece poate face minuni, astfel incat chiar daca afara sunt temperaturi scazute corpul tau va capata imunitate impotriva virozelor de tot felul, dar si a racelilor si chiar gripei.

Nu este de mirare, in acest caz, faptul ca fructele de aronia au inceput sa fie cultivate pe suprafete tot mai mari nu doar pe continentul american, ci si in tari din spatiul est european si chiar in vastele tinuturi ale Rusiei, unde proprietatile fructelor au fost apreciate la adevarata lor valoare.

Leave a reply:

Site Footer