Conditiile firmelor de inchirieri auto

Conditiile firmelor de inchirieri auto

Cand vine vorba de inchirierea unei masini, este important sa cunoasteti conditiile stabilite de companiile de inchiriere de masini. Aceste conditii sunt puse in aplicare pentru a proteja atat compania, cat si clientul si pentru a asigura o experienta de inchiriere fara probleme. Una dintre cele mai frecvente conditii este cerinta de varsta. Cele mai multe companii de inchiriere de masini cer ca soferii sa aiba cel putin 21 de ani, desi unele pot avea o cerinta de varsta mai mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca soferii mai tineri sunt, din punct de vedere statistic, mai susceptibili de a fi implicati in accidente.

O alta conditie este cerinta unui permis de conducere valabil. Companiile de inchiriere de masini doresc sa se asigure ca vehiculele lor sunt conduse de soferi cu permis si cu experienta. In plus, multe companii de inchiriere solicita clientilor sa aiba un card de credit pentru a face o rezervare sau pentru a pastra un depozit. Acest lucru se face ca o forma de securitate, deoarece cardul de credit poate fi folosit pentru a acoperi orice daune sau taxe suplimentare care pot aparea in timpul perioadei de inchiriere.

O alta conditie importanta stabilita de companiile de rent a car Cluj aeroport Avram Iancu este limita de kilometri. Cele mai multe contracte de inchiriere sunt insotite de un anumit numar de kilometri gratuiti pe zi, iar orice kilometri suplimentari sunt taxati la un tarif prestabilit. Acest lucru se face pentru a preveni uzura excesiva a vehiculului si pentru a se asigura ca firma poate intretine si deservi eficient flota. In plus, companiile de inchiriere de masini au adesea reguli specifice privind utilizarea combustibilului. De obicei, clientilor li se cere sa returneze vehiculul cu rezervorul plin de benzina, altfel li se poate percepe o taxa de realimentare. Acest lucru se face pentru a se asigura ca urmatorul client primeste vehiculul cu rezervorul plin si pentru a evita orice inconvenient pentru acesta.

In plus, companiile de inchirieri auto au si conditii privind acoperirea asigurarii. In timp ce unele companii de inchiriere includ in pretul de inchiriere o asigurare de baza, altele le cer clientilor sa achizitioneze o asigurare suplimentara sau sa prezinte dovada de asigurare din propria polita. Acest lucru se face pentru a proteja ambele parti in cazul unui accident sau al deteriorarii vehiculului. Este important ca clientii sa analizeze cu atentie optiunile de asigurare si sa inteleaga ce este acoperit si ce nu este acoperit inainte de a inchiria o masina.

Ridicarea si returnarea masinii inchiriate

Procesul de ridicare si returnare a masinii inchiriate poate varia in functie de agentia de inchirieri si locatia in care inchiriati masina. Inainte de a pleca sa ridicati masina, asigurati-va ca aveti toate documentele necesare, cum ar fi permisul de conducere si cardul de credit.

La ridicarea masinii, verificati cu atentie starea acesteia si notati orice daune sau probleme deja existente. Acest lucru va va ajuta sa evitati probleme sau acuzatii nejustificate la returnarea masinii.

La returnarea masinii, asigurati-va ca o returnati la timp si in aceeasi stare in care ati primit-o. Verificati starea masinii impreuna cu agentul de inchirieri si asigurati-va ca nu exista daune sau probleme noi. Pastrati toate documentele de inchiriere, inclusiv facturile si contractul, pentru a putea rezolva orice disputa ulterioara.

Leave a reply:

Site Footer