Cine este brandul Xiaomi?

Cine este brandul Xiaomi?

Cel mai probabil, atunci cand ati cautat intr-un magazin gsm telefoane de vanzare, ati descoperit mai multe modele de telefoane mobile Xiaomi, si ati dorit sa aflati mai multe detalii despre aceste dispozitive, mai ales pentru ca la prima vedere, numele producatorului nu este atat de popular in Romania.

Ceea ce trebuie sa stiti insa, este faptul ca in clipa de fata aceste telefoane Xiaomo, sunt un concurent major pentru piata globala a smartphone-urilor, fiind al 4- lea brand in ceea ce priveste cota de piata totala dupa Samsung, Apple si Huawei. De asemenea, cei de la Xiaomi au dezvoltat o reputatie pentru calitate, care este invidiata aproape de toti ceilalti producatori chinezi de smartphone-uri.

Xiaomi asa cum stim, a inceput pe 6 aprilie 2010, cand Lei Jun, fostul angajat al Kingsoft, si sapte parteneri au incorporat compania. Numele companiei inseamna „mei” in mandarina. Deoarece meiul este un bob de baza in intreaga lume, compania si-a propus, de asemenea, sa fie un lider mondial pe piata smartphone-urilor.

In timp ce Lei Jun este fata publica si forta motrice din spatele Xiaomi, ceilalti fondatori au avut si ei la randul lor de-asemenea, CV-uri la fel de impresionante – Lin Bin si Hong Feng au fost vicepresedintele Institutului de Inginerie Google China si, respectiv, managerul principal al produsului pentru China China, oferindu-le multa experienta cu platforma Android.

Dr. Zhou Guangping a fost directorul principal al centrului de cercetare si dezvoltare Motorola Beijing, adaugand in continuare experienta valoroasa pe platforma mobila echipei fondatoare.

Liu De a fost sef de departament de proiectare industriala la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Beijing si mai tarziu a devenit critic pentru Xiaomi in aceeasi calitate ca si Jonathan Ive pentru Apple.

Li Wanqiang, colegul lui Lei Jun, a fost directorul general al Dictionarului Kingsoft, in timp ce Wong Kong-Kat, a lucrat director principal de dezvoltare pentru Microsoft China.

Daca aceasta echipa nu parea suficient de formidabila, primii investitori au inclus Temasek Holdings – bratul de investitii al guvernului din Singapore, IDG Capital, Qiming Venture Partners si, in mod critic, Qualcomm, acelasi OEM american care creeaza piese pentru Samsung, Apple si majoritatea altor producatori de smartphone-uri.

Ce le face speciale?

Inainte de 2014 si chiar astazi, intr-o mare masura, ideea unui „telefon din China” a fost extrem de negativa, chiar si dupa ce branduri cautate, precum Samsung si Apple, isi faceau toate produsele si in China. Majoritatea experientelor cu marci chineze inainte de intrarea lui Xiaomi au avut tendinta de a fi mixte sau negative, cele mai multe recenzii pozitive venind din cauza asteptarilor foarte mici.

Smartphone-urile si tabletele Xiaomi au schimbat aceasta perceptie, oferind genul de atentie la detalii care anterior lipseau de la alte marci chinezesti.

Sistemul de operare MIUI, de exemplu, este apreciat ca o imbunatatire masiva fata de TouchWiz-ul Samsung, oferind o interfata rapida, usor de inteles. De asemenea, se lauda cu actualizari frecvente si asistenta pentru dispozitive mai vechi, lucru pe care multi oameni il considera neplacut referitor la produsele Apple si Samsung.

Hardware-ul care vine cu telefoanele este, de asemenea, apreciat ca este destul de durabil, un numar semnificativ de adoptatori timpurii din 2012 si 2013 pastreaza in continuare aceleasi telefoane pe care le-au cumparat la vremea respectiva, iar dispozitivele functioneaza fara probleme.

Calitatea generala a dispozitivelor Xiaomi, in special in gama lor de pilot este una ideala, motiv pentru care dispozitivele acestui brand au fost denumite “ucigasii iPhone-urilor”, care nu este un compliment mic avand in vedere modele emblematice Xiaomi, cum ar fi Mi 6, care costa aproximativ 25 % din valoarea unui iPhone X.

Leave a reply:

Site Footer