Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness Amal sa invinga SM?

Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness Amal sa invinga SM?

In clipa de fata, atunci cand cautati pe Google numele Vanessei Youness Amal, puteti gasi Clinica Youness, Fondul de Investitii Youness sau Fundatia Youness, pe care ea le-a fondat din dorinta de a ajuta persoanele care se confrunta cu scleroza multipla si alte boli grave, sa se vindece.

Dar de unde aceasta dorinta a Vanessei pentru a ajuta oamenii sa se vindece de astfel de boli? Ei bine, pe cand avea doar 22 de ani si era studenta, specializandu-se in chirurgie reconstructiva posttraumatica, Vanessa Youness Amal a primit cruntul diagnostic de scleroza multipla.

Scleroza multipla este o boala autoimuna inflamatorie cronica a sistemului nervos central. SM afecteaza atat creierul, cat si maduva spinarii. Boala provoaca inflamatii, care pot duce la numeroase simptome. Deoarece SM arata un curs diferit al bolii de la pacient la pacient, este dificil sa se faca o declaratie generala despre boala. Din acest motiv, este cunoscuta si sub denumirea de „boala cu 1.000 de fete”.

La nivel mondial se estimeaza ca aproximativ 2,5 milioane de persoane sufera de aceasta boala, cu care a fost diagnosticata si Vanessa Youness Amal. SM este diagnosticata in primul rand la tineri cu varste intre 20 si 40 de ani. Femeile se imbolnavesc de doua ori mai mult decat barbatii.

Pana in prezent nu este clar care provoaca SM. Majoritatea cercetatorilor considera ca factori precum un sistem imunitar directionat gresit, infectii si predispozitie genetica sunt responsabili pentru dezvoltarea bolii. In plus, factorii de influenta precum mediul si originea pacientului par sa joace un rol.

In boala, sistemul imunitar este indreptat impotriva propriului corp. Inflamatia apare in sistemul nervos central, ceea ce face ca mielina fibrelor nervoase sa fie deteriorata sau chiar distrusa.

Va puteti gandi la mielina ca un fel de „strat izolant” care acopera fibrele nervoase. La o persoana sanatoasa, acest strat asigura ca impulsurile nervoase sunt transmise si primite prin maduva spinarii in restul corpului de aproximativ zece ori mai rapid decat ar fi cazul fara mielina.

Boala poate afecta multe (multiple) locatii din sistemul nervos, ceea ce poate duce la diverse simptome ale sclerozei multiple.

Ce este si mai grav in legatura cu aceasta boala, este faptul ca nu exista medicamente care sa poata trata pacientii. In aceste conditii, pentru orice persoana care primeste acest diagnostic, vestea poate avea consecinte grave. Multi sunt cei care au cazut in depresie si au avut ganduri negre.

Nu a fost insa cazul Vanessei Youness, care a dorit sa lupte cu boala, si a reusit sa se vindece, chiar daca nu exista tratament. A fost sustinuta si ajutata neconditionat de catre dr. Stefan Stangaciu, al carui protocol de tratament l-a respectat cu strictete. Urmand pas cu pas tratamentul doctorului Stefan Stangaciu, a invins boala, si apoi a s-a implicat in proiectele amintite in introducerea articolului.

Cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie” a fost scrisa de-asemenea de catre Vanessa Youness Amal, cu scopul de a ajuta alte persoane sa gaseasca puterea de a lupta cu aceasta boala. In carte este prezentat tratamentul propus de catre dr. Stefan Stangaciu, si urmat pas cu pas, care pe Vanessa Youness a ajutat-o sa se vindece.

Leave a reply:

Site Footer