Cele mai importante motive pentru a alege incinerarea

Stiai ca in ultimii ani, in Romania numarul incinerariilor umane a crescut foarte mult? Se estimeaza ca in urmatorul an, tot mai multe familii greu incercate vor cauta un incinerator Romania 2021 pentru a-si incinera decedatii.

Pentru cei care deja se gandesc la ceea ce se va petrece dupa moartea lor, de mentionat este faptul ca incinerarea trebuie neaparat luata in considerare. Vom discuta in ceea ce urmeaza, despre cele mai importante motive pentru a alege incinerarea umana.

  1. Incinerarea umana poate fi procedura care sa asigure o iesire demna dar in acelasi timp si spectaculoasa din scena vietii. Pentru o persoana care a fost mereu plina de viata, care si-a trait viata la maxim, cu siguranta iesirea din scena vietii ar trebui sa aiba loc in acest fel.
  2. Un alt motiv intemeiat datorita caruia se poate alege incinerarea in defavoarea inhumarii, este acela ca procedura de incinerare reprezinta o practica pe care legile statului Romani o recunosc inca din perioada interbelica.

Incinerarea umana are un statut egal in tara noastra cu inhumarea, din punct de vedere legal. Acesta este asadar un alt motiv datorita caruia, alegerea procedurii de incinerare umana reprezinta o solutie demna de luat in considerare.

  1. Probabil daca nu aveti rude in strainatate cu care sa discutati despre acest subiect, sau daca nu v-a interesat pana in clipa de fata, incinerarea umana este din ce in ce mai populara si la nivel european, nu doar in tara noastra.

Conform statisticilor, in clipa de fata 36% dintre persoanele decedate in Uniunea Europeana sunt incinerate, nu inhumate. Cu siguranta insa, in urmatorii 5-10 ani numarul persoanelor incinerate dupa moarte la nivel mondial va ajunge pe la 50 – 60%.

  1. Se spune despre procedura de incinerare umana ca este atat de apreciata dat fiind faptul ca amplifica cultul mortii. Se spune de-asemenea ca aceasta procedura nu pune atat de mare accent pe trupul neinsufletit, cat pune in schimb pe sufletul celui decedat. In urma mortii, trupul nu ramane altceva decat un rest de existenta care este util si dizgratios.

Prin incinerare insa, la finalul procesului, familia indoliata va primi de la crematoriu o urna cu cenusa celui decedat. Deci, trupul decedatului se transforma in cenusa, care este pastrata de familie, sau care poate fi imprastiata pe apa sau in aer.

  1. Incinerarea nu este obligatorie. Este o practica optionala, si cu siguranta nu trebuie sa va simtiti obligati sa va incinerati decedatii. Cu toate acestea insa, datorita faptului ca incinerarea este mai ieftina in comparatie cu inhumarea, si datorita faptului ca familia indoliata primeste acasa o urna cu cenusa celui decedat, numarul incinerarilor umane creste din ce in ce mai mult.
  2. Dificultatea gasirii unui loc de veci, mai ales in cele mai mari orase ale tarii, reprezinta cu siguranta un alt motiv pentru alegerea procesului de incinerare umana. Este important sa luati in considerare faptul ca in marile orase, se gasesc locuri de veci foarte greu, majoritatea dfiind platite deja si rezervate cu mult timp in urma.

De aceea, numarul incinerarilor umane va creste foarte mult. Cele mai moderne crematorii din tara, vor avea din ce in ce mai mult de lucru.

Asadar, acestea sunt 6 motive intemeiate pentru care, ar trebui ca in cazul in care va presimtiti moartea sau pur si simplu discutati despre acest subiect cu cei dragi, sa aduceti in discutie incinerarea.

In plus, veti ramane alaturi de cei dragi (din urna cu cenusa pastrata acasa de familie). Cel mai important motiv insa este pretul, iar familia va suporta costuri mai mici pentru aceasta procedura decat pentru inhumare.

Leave a reply:

Site Footer