Cele mai importante calitati ale clorurii de magneziu

Cele mai importante calitati ale clorurii de magneziu

Clorura de magneziu are o multime de calitati, dar ea este cea mai cunoscuta pentru beneficiile pe care le ofera in caz de oboseala si stari de depresie. Ea este folosita foarte mult de catre cei care practica sporturi vara, atunci cand transpiram mai mult la efort. Motivul este ca prin transpiratie se pierde foarte mult magneziu.

Un alt motiv pentru care sportivii folosesc magneziul este ca, in cantitati mai mari, gasim clorura de magneziu in apa de mare. Mare parte din magneziul stocat in corpul uman il gasim la nivelul oaselor si este esential pentru producerea energiei. Sportivii il folosesc pentru ca ii ajuta la relaxarea muschilor si la prevenirea crampelor musculare. Dar, clorura de magneziu are mult mai multe calitati, dupa cum urmeaza:

Stimuleaza activitatea creierului

Asta se datoreaza faptului ca faciliteaza transmiterea de impulsuri nervoase, ceea ce duce la echilibrarea sistemului nervos. Daca vrei sa ai un creier care functioneaza optim, atunci trebuie sa folosesti clorura de magneziu, iar pentru a o folosi este suficient sa o diluezi cu apa.

Calmeaza ranile

Orice rana sau taietura poate fi calmata si tratata cu ajutorul sarii nigari, cum mai este denumita clorura de magneziu. Cand ai sare nigari la indemna tot timpul, in caz de rani sau taieturi tot ce trebuie sa faci este sa o folosesti din abundenta. Functioneaza si pentru arsuri.

Combate probleme ale pielii

Indiferent ca ai furunculi, acnee sau eczeme, clorura de magneziu te ajuta sa le combati. Poti sa bei sarea diluata cu apa, poti face tamponari sau poti combina aceste doua metode, in functie de necesitate.

Combate constipatia

Constipatia este de multe ori o problema greu de combatut, insa sarea nigari are proprietati minune pentru oricine se confrunta cu aceasta problema. Prin diluarea acesteia in apa, care trebuie bauta in fiecare zi, constipatia va disparea.

Intareste sistemul imunitar

Aceasta substanta are capacitatea de a stimula sistemul de aparare al organismului impotriva bolilor, iar magneziul este esential pentru un tonus imunitar puternic.

Combate osteoporoza

Carenta de calciu si magneziu din oase poate duce la osteoporoza, insa clorura de magneziu ne ajuta sa aducem un aport semnificativ de magneziu in organism, suficient pentru prevenirea bolii oaselor fragile, osteoporoza.

Leave a reply:

Site Footer