Cele mai clonate telefoane de pana acum

Ca orice produs ce inregistreaza vanzari considerabile si telefoanele de top ale anului 2018, precum si ale anilor trecuti sunt clonate intens de diversi producatori chinezi.

Pentru a clarifica termenul de clonare, acesta nu se refera la felul in care de exemplu Huawei se inspira in materie de design de la Apple, ci la copierea 100% a unui model si vinderea sa ca atare, nu sub o alta marca.

Bineinteles cele mai vandute telefoane sunt si cele mai clonate astfel ca Apple si Samsung conduc detasat in topul clonelor.

De ce au aparut clonele?

Dincolo de apetitul chinezilor pentru copii in general precum si de cel al oamenilor cu bugete reduse de a se afisa totusi cu un telefon de top, o parte din vina o au si producatorii de telefoane ce prin preturile piperate incurajeaza aceasta industrie paralela.

Pretul de achizitie din ce in ce mai mare practicat de brand-urile cunoscute din domeniu a contribuit considerabil la tendinta celor cu bugete medii ce nu isi permit un flagship si nu sunt dispusi la concesii financiare de tipul achizitiei in rate, sa se orienteze catre clone ale modelului dorit.

Astfel se pot bucura de telefonul visat la un pret accesibil, facand concesii in ceea ce priveste calitatea. Din punct de vedere al design-ului aceasta arata identic cu originalul, sau prezinta o serie de diferente subtile, destul de greu de sesizat deci clientul poate spune oricui ca si-a cumparat originalul.

Iar aspectul tehnic nu este atat de important pentru cei dispusi sa achizitioneze clone de vreme ce cu aceeasi bani ar putea cumpara un telefon mai putin cunoscut ca brand dar cu performante similare sau apropiate.

Oricum, indiferent de configuratia clonei si capacitatile acesteia e destul de greu sa dai peste un telefon lent in 2018, mai ales daca il folosesti pentru operatiuni simple, de baza, precum apeluri, mesaje si navigare pe internet.

Exista insa riscul in cazul acestor copii ca materialele folosite sa fie de o calitate indoielnica, astfel ca se pot deteriora usor. Daca insa sunteti dispusi sa va asumati riscul unor reparatii de tipul inlocuire display iphone 7 atunci acest lucru nu va va deranja.

In urma unui studiu realizat recent in Statele Unite s-a constatat ca peste 35% dintre clonele realizate in ultimii ani au fost pentru diverse modele din seria Samsung Galaxy. A doua pozitie in acest top al clonelor e ocupata de iPhone cu o proportie de numai 7%.

Si in cazul Samsung exista un lider de clasament, cel mai clonat dintre Galaxy-uri fiind modelul S7 Edge. Bineinteles ca modelele recent lansate S9 si iPhone XS nu ocupa pozitii fruntase din cauza intervalului scurt de timp ce a trecut de la lansare, insuficient pentru realizarea unor copii reusite si comercializarea lor in numar mare.

In cazul lui iPhone cel mai clonat model este 7 Plus. Ceea ce poate parea insa surprinzator este faptul ca in top se afla si dispozitive Xiaomi ce este la baza o companie chinezeasca, precum si a lui OnePlus

Leave a reply:

Site Footer