Cele mai bune solutii pentru depozitarea produselor agricole

In Romania inca din cele mai vechi timpuri oamenii din mediul rural se ocupau de agricultura, iar in prezent traditia continua, astfel ca in foarte multe dintre comunele si satele din tara noastra, exista persoane care se ocupa de agricultura.

Unii se ocupa de agricultura cultivand diferite agricole pentru propriul consum si nu pentru a le comercializa, pentru ca au un loc de munca si o sursa de venit de unde sa isi castige existenta.

In plus, celor care isi castiga existenta dint-un alt loc, cu siguranta timpul nu le mai permite sa se ocupe de agricultura in asa fel incat sa vanda produse agricole.

Exista insa si persoane a caror principala ocupatie este agricultura, persoane care isi castiga existenta datorita vanzarii de fructe, legume si cereale. Aici deja discutam despre persoane care detin terenuri agricole foarte mari, si care vand produse agricole in cantitati industriale.

In momentul in care discutam despre acesti agricultori, cu siguranta trebuie mentionat faptul ca acestia au nevoie de cele mai eficiente solutii de depozitare a produselor agricole, iar aici putem aminti de exemplu paletii din plastic, care vor depozita un container depozitare plastic sau navete stivuibile din plastic.

In trecut, agricultorii aveau la dispozitie paletii din lemn si cutiile de depozitare din lemn, insa cu siguranta acestea nu mai reprezinta demult o solutie.

Cel mai mare dezavantaj era reprezentat de faptul ca masa boxpaletului putea creste cu pana la 25% din cauza umiditatii, motiv datorita caruia nu era posibila masurarea exacta a cantitatii de fructe din fiecare boxpalet.

In plus, din cauza umiditatii, legumele si fructele care erau depozitate in aceste cutii fie se coceau prea repede, fie se stricau. Un alt dezavantaj era reprezentat de fapul ca inaltimea boxpaletilor era diferita de la un producator la altul (+/- 50mm), ceea ce provoca probleme legate de stivuire.

Peste boxpaletul de la baza puteau fi stivuiti maxim 7 boxpaleti incarcati cu fructe, iar sarcina maxima per boxpalet era de 300 de kg. Boxpaletii de lemn aveau o durata de viata de numai 2 sau 3 ani, perioada in care erau necesare reparatii frecvente.

Ei bine, dat fiind faptul ca persoanele care se ocupau de agricultura au observat cat de multe dezavantaje au solutiile de depozitare a produselor agricole din lemn, acestia au inceput sa caute cele mai eficiente solutii de depozitare a produselor agricole.

Au inceput ei sa caute informatii despre containere si cutii din plastic, si au ajuns mai apoi sa achizitioneze boxpaleti rigizi din plastic, de la Schoeller Allibert.

Boxpaletii din plastic Big Box si Max Agri, ale caror caracteristici (dimensiuni, masa proprie, stabilitate) raman constante indiferent de conditiile meteorologice, reprezinta in clipa de fata una dintre cele mai atractive solutii de depozitare a produselor agricole pentru foarte multi dintre agricultorii romani.

Durata de viata a acestor boxpaleti este de 10 ani, investitia in aceste solutii de ambalare devenind profitabila intr-un timp foarte scurt.

Proncipalele avantaje ale solutiei propuse de Schoeller Allibert:

Minimizarea spatiului de depozitare dat fiind faptul ca odata cu achizitionarea acestor boxpaleti exista posibilitatea de a stivui 11 boxpaleti peste cel de la baza.

Boxpaletii din plastic sunt foarte atractivi si datorita faptului mucegaiesc (mucegaiul era una din cauzele principale pentru care se stricau fructele in boxpaletii de lemn) si nici nu retin apa asa cum se intampla de exemplu in cazul celor din lemn, prin urmare pot fi descarcati, sortati si spalati in cadrul sistemelor automate.

In momentul in care sunt goi boxpaletii din plastic, acestia pot fi depozitati fara probleme in exterior, optimizand in acest fel spatiul de depozitare intern.

Schoeller Allibert vine in intampinarea agricultorilor alaturi de produsele anterior mentionate si cu gama de navete Maxinest, care cu siguranta reprezinta o solutie durabila si eficienta dezvoltata special pentru manipularea si transportul produselor proaspete de la locul de cultivare si pana pe rafturile magazinelor.

Aceasta gama de containere ofera o rata sporita de incarcare a camioanelor la transportul tur si retur, si are un rol important in ceea ce priveste reducerea emisiilor de carbon.

Ei bine, acestea sunt doar doua exemple de produse pe care le puteti achizitiona de la Schoeller Allibert pentru a intelege cat de utile sunt cutiile si containerele din plastic, in comparatie cu cele din lemn.

Leave a reply:

Site Footer