Cele mai bune destinaţii de weekend din Europa

A decide unde să petreci un weekend pe un continent atât de vast și variat precum Europa poate fi o sarcină dificilă. Ai vrea să te plimbi pe străzile pietruite cu o îngheţată în mână, ești gata să vezi toate muzeele sau pur și simplu abia aştepţi să te relaxezi la soare? Cu aceste destinații europene de weekend, am acoperit toate opțiunile.

Paris, Franţa

Cu toate că Parisul poate părea un oraș enorm cu locuri și oportunități nesfârșite, este totuşi posibil să-i experimentezi măreția într-un weekend. Pentru a ajunge la toate obiectivele importante, recomandarea noastră este să veniți pregătiți și să vă planificați opririle. Vreţi să vedeţi Moulin Rouge, Champs Elysées, Turnul Eiffel, Musée D’Orsay și Shakespeare and Company? Metroul este soluţia.

Dublin, Irlanda

Chiar dacă Dublin este capitala Irlandei, precum și cel mai mare oraş, având în vedere uşurinţa cu care centrul oraşului poate fi străbătut pe jos şi sistemul de transport foarte prietenos, bifarea tuturor locurilor importante din Dublin este absolut realizabilă într-un weekend. Pentru experiența supremă din Dublin, vizitați Guinness Storehouse, un pub cu muzică tradițională irlandeză la alegere, Castelul Dublin, Catedrala Sf. Patrick și faceți un tur prin Kilmainham Gaol.

Dubrovnik, Croația

Așezat pe țărmurile insoritei Croații de Sud, Dubrovnik este un oraș cunoscut pentru frumusețea sa inegalabilă. Pentru a surprinde esența acestui oraş într-un weekend, asigurați-vă că vă plimbați pe lângă zidurile orașului, că luați telecabina pe Muntele Srd, că intraţi într-un magazin local pentru niște levănțică și că mâncați cât mai multe mâncăruri locale.

Veneția, Italia

Construită pe mai mult de 100 de insule din nordul Italiei, Veneția este o destinație de vis atât pentru turiștii ocazionali, cât și pentru cei aflați în luna de miere. În timpul weekendului la Veneția, asiguraţi-vă că petreceţi timp în Piața San Marco, că urmăriţi oamenii trecând, că vă plimbaţi de-a lungul canalelor și că vă răsfățați cu o plimbare cu gondola.

Londra, Marea Britanie

Având în vedere dimensiunea mare a Londrei și numărul de obiective de vizitat, pentru a nu vă epuiza, vă recomandăm să alegeți un cartier din Londra (sau două) pe care să vă concentrați în timpul călătoriei de weekend. Indiferent dacă alegeţi Soho, Kensington, Greenwich, Camden, Shoreditch, Westminster sau oricare alt cartier, alegeţi-vă locurile de vizitat obligatorii și vizitaţi Londra în ritmul propriu.

Bruxelles, Belgia

Un oraș pe cât de regal, pe atât de ciudat, Bruxelles este excursia de weekend perfectă pentru cei care caută o experiență completă. Petreceți-vă timpul mâncând vafe cu ciocolată în timp ce vă exprimați confuzia la Mannekin Pis, faceți o plimbare prin Parcul Mini-Europe, descoperiți frumusețea Grand Place, mergeți într-un tur al berii și aflați istoria ștrumfilor.

Cinque Terre, Italia

Satele care alcătuiesc Cinque Terre sunt pitorești, iar vizitarea acestei regiuni reprezintă o excursie excelentă de weekend. Cu toate acestea, deși este posibil să vizitaţi toate satele într-un weekend, dacă sunteţi dornici de un ritm mai lent, alegeţi-vă două sau trei și planificați pornind de acolo. Drumeții, plimbări cu caiacul, mâncare de tăiței și fotografie sunt activități excelente din Cinque Terre de care să vă bucuraţi.

Dacă totuşi vi se pare că o astfel de escapadă ar putea fi puţin prea obositoare, atunci vă recomandăm un weekend la Braşov, în care să vă relaxaţi şi să vă conectaţi cu sine într-un apartament luxos cu şemineu şi jacuzzi în aer liber. Intraţi pe Brasov Sweet Retreat şi rezervaţi-vă apartamentul.

Leave a reply:

Site Footer