Cele mai bune destinatii de vizitat in Balcani

Cele mai bune destinatii de vizitat in Balcani

Calatoria in cele mai reci anotimpuri poate fi romantica, incitanta si iti permite sa descoperi peisaje unice pictate in diferite culori de toamna sau in albul zapezii, precum si sa te bucuri de destinatiile turistice cu si mai multa liniste. Clima temperata a Mediteranei si a acestor regiuni face posibila vizitarea lor chiar si toamna cand inca te mai poti bucura de plimbari in aer liber.

Exista mai multe tari care alcatuiesc Peninsula Balcanica, fiecare cu farmecul sau. Descopera Framey pentru experiente de travel complete si afla care sunt cele mai bune destinatii din Balcani, precum si cateva tururi originale care includ activitati culturale unice.

Bosnia

Exista mai multe motive pentru a vizita Bosnia. Pe de o parte, este o destinatie inca neexploratata, care iti permite sa vizitezi atractii unice fara aglomeratie (ceea ce este un avantaj minunat in aceste zile), iar pe de alta parte, este o tara plina de mosteniri istorice si naturale.

De la minunate monumente medievale la orase care sunt adevarate muzee in aer libe, tara este o simbioza culturala intre est si vest, care se reflecta in orasele, obiceiurile si felul ei de a fi. Si toate acestea inconjurate de un peisaj natural uimitor si o bucatarie traditionala delicioasa!

Croatia

Croatia este una dintre tarile balcanice care a castigat multi sustinatori din turism in ultimii ani. Populara vara, datorita plajelor sale paradisiace, aceasta este o tara care are multe de aratat pe tot parcursul anului.

De la orase pitoresti pline de interes istoric pana la parcuri naturale cu cascade si locuri magice de descoperit, exista si itinerarii interesante in Croatia pe care le poti combina cu alte destinatii din Balcani.

Slovenia

Slovenia este una dintre comorile Balcanilor, inca necunoscuta multora, dar plina de farmece. Avand peisaje naturale unice si neatinse, monumente minunate si o cultura plina de traditii istorice, influentata si de alte culturi, aceasta este o destinatie de explorat.

Poti face un circuit turistic unic prin Slovenia odata ce alegi o aplicatie de calatorie ca Framey pentru a vedea mai multe tari balcanice, in care poti avea o multime de activitati si experiente culturale.

Macedonia

O tara mica, dar plina de inspiratie, Macedonia este o alta ,,bijuterie ascunsa” a regiunii balcanice. Cunoscuta de multi drept cel mai kitsch oras din Europa (cu replici ale unor cunoscute monumente europene, revolutionate prin culoare si arta urbana) pana la moscheile care reprezinta diversele influente culturale ale tarii, fara a uita de frumusetea naturala a cascadelor si cheilor sale, Macedonia iti permite sa descoperi o mare diversitate de peisaje si medii intr-un teritoriu relativ restrans.

Grecia

Recunoscuta drept leaganul civilizatiei occidentale, Grecia este una dintre destinatiile de neratat din Peninsula Balcanica si o vizita obligatorie daca planuiesti o excursie in aceasta regiune. Indrazneste sa descoperi atractii culturale unice, peisaje minunate si insule pitoresti.

Daca ai fost curios sa descoperi aceasta tara, indrazneste sa o explorezi intr-un tur cultural al Muntenegrului, unde poti cunoaste alte tari la fel de fascinante.

Serbia

Serbia este o tara unica, cu multe de explorat. Pe langa capitala renumita pentru strazile sale pitoresti, templele si sinagogile sale, o arhitectura tipica si o latura boema, cu fluviul Dunarei ca fundal, tara are si 5 parcuri naturale pline de paduri dese, lacuri neatinse si locuri minunate care merita descoperite.

Si pentru a cunoaste toate acestea si multe altele, iti sugeram un circuit turistic unic prin Serbia si alte tari din Peninsula Balcanica.

O excursie in Balcani este o experienta unica care nu trebuie ratata. Plina de comori inca necunoscute, aceasta regiune este o cutie de surprize care permite o calatorie foarte frumoasa, fie din punct de vedere cultural si istoric, fie din punct de vedere al turismului natural.

Inspira-te si lasa-te purtat de farmecul acestor destinatii in urmatoarea ta excursie!

Leave a reply:

Site Footer