Ce utilaj agricol mi se potriveste?

Intentionezi sa incepi sa cultivi legume si leguminoase pentru propriul consum, in propria gradina, sau pe un teren agricol pe care il detii? Ei bine, in aceste conditii cu siguranta trebuie sa te gandesti cum sa faci sa iti fie mai usor.

Ce inseamna acest lucru? Iti amintesti de perioada copilariei, cand fie ai crescut la bunici la tara, fie mergeai acolo in vacante? Iti amintesti cum bunicii sau vecinii acestora exploatau animalele pe camp? Iti amintesti cum mergeau cu boiii sau cu caiii la arat?

Ei bine, acele vremuri au trecut. Acum nu mai sunt exploatate animalele pentru muncile agricole. Pentru suprafete foarte mari de teren (pentru hectare de teren) se folosesc utilajele mari precum tractoarele.

Pentru suprafete mici de teren in schimb, se folosesc utilajele de mici dimensiuni dar care sunt deosebit de eficiente. De exemplu, motosapa sau motocultorul isi pot dovedi eficienta in cazul tau, daca vrei sa culegi legume sau leguminoase pentru propriul consum.

Motosapa de exemplu reprezinta alegerea ideala in cazul in care suprafata de teren pe care o detii, are maxim 1000 de metri patrati. Indiferent ca este vorba despre o gradina, solarii sau sere, cu o motosapa iti poti face treaba.

Poti sa folosesti motosapa pentru a marunti pamantul in vederea insamantarii si a plantarii rasadurilor diferitelor legume (rosii de exemplu).

Pana la 1000 de metri patrati, motosapa isi va dovedi cu siguranta eficienta. Daca insa este nevoie de un utilaj pentru o suprafata de teren care este mai mare de 1000 de metri patrati, motosapa isi va dovedi limitele. Cu fiecare metru patrat in plus, vei vedea ca tot mai greu te descurci cu o motosapa.

In plus, o vei suprasolicita, si cu siguranta durata de viata a acesteia va fi una mult mai scurta decat te-ai astepta. De aceea, este recomandat ca pentru suprafete de teren care depasesc 1000 de metri patrat, sa alegi un motocultor.

Exista motocultoare hobby, semi-profesionale si profesionale. De exemplu, daca ai nevoie de un utilaj pentru a lucra o suprafata de teren cuprinsa de pe la 900 – 1000 de metri patrati si pana la 5000 de metri patrati, cu un motocultor din gama hobby iti poti face fara probleme treaba.

Un astfel de utilaj este mai eficient decat motosapa, este de-asemenea usor de manevrat si de utilizat, deci reprezinta cu adevarat o solutie demna de luat in considerare.

Daca terenul de care dispui este mai mare de 5000 de metri patrati, pana pe la 8500 de metri patrati, un pachet motocultor Rabota R7 100q PK3 isi poate dovedi eficienta in cazul tau. Cu siguranta motocultorul care are motorul euro 5 pe benzina si 7 CP, poate face fata cerintelor tale, chiar si pe cele mai dificile soluri.

Un asemenea pachet nu contine doar motocultorul ci si diferite accesorii. Cele mai importante sunt blugul de arat, plugul de scos cartofii si plugul de bilonat.

In cazul in care un asemenea motocultor este cel potrivit pentru tine, trebuie sa stii ca intretinerea acestuia este simpla si usoara. Manevrarea sa este de-asemenea simpla, deci te vei descurca de minune cu acesta.

Daca insa ai nevoie de un motocultor pentru o suprafata de teren de peste 8000 de metri patrati, poti alege unul care are 10 – 13 CP. Acesta poate face fata fara probleme lucrarilor de pe suprafete extinse de teren, de peste 12.000 de metri patrati.

Asadar, acestea sunt optiunile din care trebuie sa alegi cea mai buna solutie. Cert este faptul ca agricultura nu mai este grea, datorita acestor utilaje. Deci, cu o motosapa sau un motocultor, munca iti va fi mai simpla in ceea ce priveste cultivarea legumelor.

Leave a reply:

Site Footer