Ce trebuie sa stiti inainte sa vizitati Patagonia?

Odata cu trecerea timpului, romanii au inceput sa viziteze diferite tari straine, iar unii dintre acestia au si-au indreptat atentia spre diferite destinatii exotice. Unii dintre romani, aleg sa plece in vacanta la capatul lumii, in tari precu, Argentina, Chile, Brazilia, Republica Domninicana, iar exemplele pot continua.

Se pare ca in ultimul timp, din ce in ce mai mult se cauta circuitele in Patagonia, iar cei interesati pot accesa https://www.oxigentour.ro/Vacanta-circuit-Patagonia-Argentina-Chile/2021-01-15, pentru a afla mai multe detalii, si pentru a-si rezerva o vacanta de vis in Patagonia.

Pentru ca nu toata lumea cunoaste informatii despre aceasta destinatie de vacanta, in randurile care urmeaza va vom prezenta o serie de informatii foarte utile, despre aceasta destinatie de vacanta. Cititi pana la final, pentru a afla tot ce trebuie sa stiti inainte sa plecati intr-un circuit in care veti descoperi Patagonia. Iata despre ce este asadar vorba!

Fapte despre Patagonia in America de Sud

In sudul Americii de sud, cel mai mare varf este un pamant vast si salbatic care abia a fost asezat sau civilizat de cand oamenii au ajuns pentru prima data cu zeci de mii de ani in urma.

Patagonia este, dupa cum scria faimos Bruce Chatwin, „cel mai indepartat loc in care omul se plimba de la locul sau de origine” si pana in prezent pastreaza un statut aproape mitic in mintea aventurierilor din lume.

Patrunind atat Argentina, cat si Chile, Patagonia gazduieste varfuri fantastice de munte, vaste si goale stepe, ghetari si campuri de gheata si parcuri nationale uimitoare. Este o o locatie de vis, o incredibila frumusete naturala, practic neatinsa de mainile omului.

  • Denumirea oficiala:  Patagonia (regiunea include Republica Chile si Republica Argentina)
  • Guvern: Un sfert din regiune apartine Chile si restul din Argentina
  • Populatie:  Argentina si Chile aprox. 2.000.000, iar limba oficiala in aceasta regine este limba spaniola.
  • In apropiere de orasul Esquel din Argentina, veti putea gasi cea de-a doua specie vie, si anume Arborele Alerces, care are o vechime de 2600 de ani.
  • Sezonul maxim: Decembrie – Martie (Tururile terestre functioneaza in perioada noiembrie-februarie, Croazierele de expeditie functioneaza de la sfarsitul lunii octombrie pana la inceputul lunii aprilie).

Despre Patagonia

Termenul Patagonia provine din cuvantul patagón folosit de Magellan in 1520 pentru a descrie oamenii nativi din regiune. La vremea respectiva, Magellan credea ca nativii ar fi uriasi, insa se crede acum ca acesti Patagoni erau de fapt Tehuelches, care erau ceva mai inalti decat omologii lor europeni.

Zona Patagonia se intinde pe o masiva suprafata de teren de 1.043.076 km patrati, ocupand aproape jumatate din fiecare tara (Argentina si Chile) si totusi este considerat locul numit “acasa” pentru mai putin de doua milioane de locuitori.

Cele mai populare parcuri nationale din Patagonia sunt: ​​Torres del Paine (Chile), Los Glaciares (Argentina), Laguna San Rafael (Chile), Nahuel Huapi (Argentina), Tierra del Fuego (Argentina) si Alberto de Agostini (Chile).

Torres del Paine este unul dintre cele mai mari si mai vizitate parcuri din Patagonia chiliana. Parcul este o destinatie extrem de populara pentru drumetii, cu multe poteci marcate si refugii care ofera servicii de baza si adapost.

In decembrie 2011, Parcul National Torres del Paine a fost devastat de un incendiu care a distrus 17 mii de hectare de padure. Reforestemos Patagonia incearca o campanie de reimpadurire, cea mai mare astfel de initiativa din istoria chiliana.

Regiunea ofera unele dintre cele mai bune observatii de balene din lume, iar Puerto Madryn este locul perfect pentru a vedea aceste creaturi frumoase de aproape. Apele sale calde si inchise sunt principalele zone de reproducere pentru balene, din iunie pana in decembrie.

Situata in provincia Chubut din Patagonia argentiniana este, de asemenea, poarta de intrare a pinguinilor in Peninsula Valdes (plimbare cu autobuzul de doua ore de la rezervatia de pinguini Punta Tombo), precum si “acasa” la celebrele comunitati galeze din Patagonia, descendenti ai colonistilor care inca vorbesc galeza.

Masurand 30 km lungime, 5 km latime si 60 m inaltime, ghetarul Perito Moreno, situat in regiunea sudica a Parcului National Los Glaciares, este una dintre cele mai mari atractii turistice din Patagonia argentiniana. De asemenea, ghetarul se misca in permanenta, inainteaza pana la 2 m pe zi si este unul dintre putinii ghetari din lume care inca se dezvolta.

Provincia Neuquén din nord-vestul Patagoniei este cunoscuta pentru numeroasele sale fosile de dinozaur. De fapt, scheletul fosilizat al celui mai mare dinozaur care a umblat vreodata planeta, Argentinosaurus huinculensis, a fost descoperit langa Plaza Huincul.

La Punta Tombo, puteti observa diferitele faze ale vietii Pinguinului si afla despre comportamentul lor in timp ce observati mai mult de jumatate de milion de colonii de pinguini Magellanici in habitatul lor natural.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a vizita Patagonia. Cu siguranta insa, mai multe detalii veti afla de la ghidul turistic care va va plimba in circuitul ales.

Leave a reply:

Site Footer