Ce trebuie sa stiti daca vreti sa vindeti bitcoin?

Ce trebuie sa stiti daca vreti sa vindeti bitcoin?

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este prima moneda digitala descentralizata si un sistem global de plati digitale. A fost inventat de o persoana sau grup necunoscut sub pseudonimul Satoshi Nakamoto si lansat in 2009.

Sistemul functioneaza fara un depozit central sau administrator si este peer-to-peer, ceea ce inseamna ca tranzactiile sale au loc intre utilizatori direct si fara un intermediar. Tranzactiile sunt verificate de nodurile de retea si inregistrate in asa-numitul blockchain, un registru public distribuit. Aflati mai multe despre vanzarea bitcoin in urmatoarele randuri.

Cum vand bitcoins?

Bitcoins-urile pot fi cumparate de pe pietele de cryptocurrency. Pentru a vinde primele bitcoins, nu trebuie decat sa deschideti un cont si sa va verificati identitatea cu o piata. Procesul de verificare poate dura oriunde de la cateva minute (aratand ID-ul dvs. unui agent care utilizeaza videochat) pana la cateva saptamani.

Odata verificat, pur si simplu transferati bani prin metoda de plata preferata pentru a vinde bitcoins. In cazul in care piata dorita nu ofera un serviciu de portofel, va trebui sa configurati si un portofel pentru a va stoca bitcoins-urile.

Unde pot vinde bitcoins?

Se pot distinge trei tipuri diferite de piete ale criptomonedelor.

Schimburile se aseamana cu bursele traditionale (cum ar fi New York Stock Exchange sau NASDAQ Stock Market) unde persoanele fizice pot schimba bitcoins direct cu alti cumparatori si vanzatori. Schimburile de criptocurrency sunt responsabile de realizarea de potriviri, ceea ce inseamna gasirea de cumparatori si vanzatori suficienti si determinarea pretului. Prin urmare, nu exista un contact personal intre comercianti.

Caracteristicile de tranzactionare oferite de burse sunt adaptate la ceea ce necesita comerciantii profesionisti cu frecvente si volume mai mari. Acesta este motivul pentru care interfetele lor de utilizator pot fi oarecum confuze pentru incepatori.

Brokerii actioneaza ca dealeri, deoarece participa la tranzactii, luand partea opusa comertului. In loc sa corespunda partilor de tranzactionare printr-un algoritm, un broker are propriul sau stoc (de exemplu, bitcoins) din care poate vinde unele pentru a umple comanda unui vanzator sau a vinde unele pentru contul propriu pentru a completa comanda unui vanzator.

Prin urmare, brokerii de criptocurrency actioneaza ca producatori de piata si percep o marcare mai scumpa decat comisioanele de tranzactionare percepute de burse. Pe de alta parte, serviciile lor sunt de obicei foarte usor de utilizat si, prin urmare, sunt prietenoase pentru incepatori.

Directoarele peer-to-peer (P2P) ofera o platforma in care doua persoane pot schimba bitcoin direct intre ele, fara intermedierea de catre o terta parte sau un algoritm de potrivire. Deci, daca doriti sa vindeti bitcoins pe un serviciu P2P, va trebui sa cautati un vanzator care ofera suma dorita de bitcoins la un pret pe care sunteti dispus sa il platiti. Retineti, insa, din lipsa unui tert sau a unui algoritm de potrivire, exista un risc mai mare ca vanzatorul sa nu plateasca. Acest risc suplimentar este adesea infranat de preturi mai mici. Prin urmare, ofertele foarte bune pot fi gasite uneori pe pietele P2P.

Ce se ia in considerare atunci cand vindeti bitcoins

Dupa ce ati aflat despre diversele tipuri de piete, puteti ramane cu intrebarea: „Care este platforma de vanzare bitcoin Romania pentru mine?” Acum, tot ce trebuie sa faceti este sa specificati cerintele dvs. si sa alegeti pur si simplu un schimb sau un broker pe placul dvs.

Verificare: majoritatea pietelor va solicita sa va verificati identitatea (de exemplu, incarcand o copie a pasaportului, precum si o factura de utilitate pentru a va dovedi rezidenta) inainte de a putea vinde bitcoins. Procesul de verificare poate dura oriunde de la instant la cateva saptamani.

Serviciu portofel: Un portofel bitcoin este o aplicatie software in care va puteti stoca bitcoins. Daca sunteti nou in bitcoin, cautati piete care ofera deja un serviciu de portofel. Am dori sa subliniem faptul ca stocarea bitcoin-urilor intr-un portofel pe care il gestionati dvs. este optiunea cea mai sigura, dar necesita un efort de invatare.

Preturi si taxe: pretul unui bitcoin este determinat exclusiv de oferta si cerere. Prin urmare, pretul sau va creste si va scadea in functie de numarul doritorilor de a vinde si vinde bitcoins. In general, schimburile au taxe mai mici decat serviciile de brokeraj. Pe langa comisioanele de tranzactionare exista adesea taxe pentru depozite si retrageri.

Metoda de plata: inainte de a putea vinde de fapt bitcoins, va trebui sa transferati bani pe piata. Majoritatea schimburilor ofera doar posibilitatea de a depune bani folosind transferul bancar, care uneori poate dura pana la o saptamana. Serviciile bune de broker ofera metode de plata mai rapide, precum VISA sau MasterCard, contra cost.

Securitate: securitatea joaca, de asemenea, un rol major atunci cand vindeti bitcoins. Este important sa filtrati pietele prin functii de securitate, cum ar fi autentificarea cu doi factori (2FA), stocarea la rece etc. De asemenea, ar fi ideal sa nu pastrati cantitati semnificative de fiat (USD sau EUR) si criptomonedele stocate pe piete, deoarece acestea poate fi afectat in caz de atac cibernetic.

Leave a reply:

Site Footer