Ce trebuie sa stii cand alegi o lenjerie de pat?

Ce trebuie sa stii cand alegi o lenjerie de pat?

Dat fiind faptul ca petrecem aproximativ o treime din viata noastra dormind, este logic sa investim in lenjerie de pat, care nu numai ca este confortabila, ci este testul timpului. Tinand cont insa ca trebuie sa alegem lenjeriile si in functie de pret lenjerii de pat , dar si in functie de calitate, vom vedea care sunt cele mai importante aspecte de luat in calcul in momentul alegerii lenjeriei de pat.

Conteaza firul.

S-ar putea sa fi auzit despre ce spun ceilalti despre numarul de fire – cu cat firul este mai mare, cu atat foile sunt mai confortabile. Dar unii spun ca un numar mai mare de fire nu inseamna neaparat ca foile sunt moi, deoarece producatorii le pot modifica prin imbunatatirea lor cu emolienti de silicon care dispar dupa prima spalare.

Tabele confortabile sunt cele care sunt de 100% bumbac si nu sunt numarate cu fir de 1000. Bumbacul egiptean, bumbacul Pima sau bumbacul pieptanat sunt alegeri bune, dar daca doriti o optiune mai accesibila, amestecul de poliester / percale este cel mai bun.

Tricotare sau tesatura Sateen?

Vorbind despre percale, unii oameni pot intreba care este mai bine de ales dintre percale sau satin? De fapt, este doar o problema de gust. Percale este o tesatura simpla, mata, care are o senzatie clara si rece, care este perfecta pentru cei care se supraincalzesc cand dorm. Sateen este foarte moale, cu un finisaj lucios, neted, aproape de satin. Puteti incerca sa atingeti tesaturile si sa comparati una pe care ati prefera sa o sprijiniti.

Decide cu privire la materiale.

Materialele pe care le alegeti pentru liniile de pat sunt o alegere personala. Luati in considerare foi de bumbac-poplin, daca doriti ceva usor. De asemenea, puteti alege bumbacul, care este moale si respirabil si va poate mentine cald in timpul sezoanelor reci si ramaneti racoroasa in timpul verii.

Puteti incerca bumbac-poliester, care este un amestec care este la preturi rezonabile, dar acest lucru nu este la fel de racoritoar ca bumbacul. Lenjeria este o alegere populara in timpul verii, deoarece are un efect de racire natural si absoarbe caldura de la tine. Alege-ti lenjeria de inalta calitate, care devine mai moale, cu cat spalati mai mult, dar se curata cu usurinta.

Fii atent cu bumbacul egiptean.

Bumbacul egiptean este cel mai luxos material pentru foi. Dar trebuie sa fii atent, pentru ca nu toate foile sunt din bumbac egiptean. Un bumbac egiptean veritabil este cultivat in Egipt cu o conditie climatica foarte specifica si a fost spalat cu grija si pieptanat. De aceea lenjeriile confectionate din acest material sunt foarte moi si foarte durabile. Dar unii producatori au gasit comenzi rapide pentru cresterea bumbacului egiptean. Acesta este cultivat in afara habitatului sau natural, rezultand intr-unul cu o calitate inferioara. Pretul ramane scump, in ciuda unui bumbac egiptean de calitate scazuta. De aceea trebuie sa fii atent.

Dimensiunile conteaza

Este foarte important sa obtineti dimensiunea potrivita si potrivita pentru foile de pat. Daca nu, ati putea cumpara ceva prea mic sau prea mare, iar asta ar fi o cheltuiala inutila.

Coordoneaza asternutul

Coordonarea este importanta. Uita-te in jurul dormitorului si determina stilul si culorile pe care le folosesti pentru decoruri. Acest lucru este extrem de important, pentru a crea un dormitor spectaculos. Daca de exemplu, incaperea este amenajata in stil clasic, atunci trebuie ca si lenjeria sa aiba o culoare in asa fel incat sa se coordoneze cu restul incaperii.

Daca incaperea este amenajata in roz de exemplu, peretii roz, covor roz, perdele roz, atunci este firesc ca si lenjeria sa fie roz, pentru a se coordona cu restul incaperii.

Foile de sezon

Ce intelegem prin asta? Ei bine, daca sunteti tipul de persoana care doreste sa schimbe foile din cand in cand, in functie de ocazie sau de anotimp, atunci cu siguranta trebuie sa va indreptati atentia spre materiale specifice sezonului. Vara se poate utiliza lenjerie din matase de exemplu, in timp ce iarna este indicata lenjeria din bumbac.

Asadar, acestea sunt cateva lucruri care conteaza foarte mult in ceea ce priveste alegerea lenjeriei de pat. Din fericire, acum avem foarte multe optiuni, iar fiecare isi poate alege de la un magazin online precum Patulmeu, lenjeria ideala.

Leave a reply:

Site Footer