Ce trebuie sa stii cand alegi locatia unei hale metalice?

In momentul in care desfasori o activitate, cum ar fi de exemplu agricultura, atunci in mod evident, trebuie sa ai un spatiu mare la dispozitie, un spatiu unde sa iti depozitezi toate bunurile agricole cultivate, sau un spatiu unde sa iti poti depozita utilajele agricole.

In aceasta situatie, cu siguranta vei avea nevoie de o hala metalica, aceasta constructie fiind ideala pentru depozitarea produselor agricole pe toata durata anului, deoarece in interiorul halei vei putea sa controlezi temperatura, astfel incat produsele sa fie depozitate in cele mai bune conditii.

Tot intr-o asemenea hala metalica, vei putea sa iti depozitezi toate utilajele agricole, vei putea sa iti depozitezi chiar si combustibilul pentru utilajele respective.

Ei bine, inainte de a apela la o firma specializata in constructii hale metalice de calitate, ar trebui sa tii cont de cateva detalii extrem de importante, care te vor putea ajuta pentru alegerea celei mai bune locatii pentru hala.

O hala trebuie sa fie amplasata cat mai bine din toate punctele de vedere, iar in continuare vom vedea criteriile de care trebuie tinut cont atunci cand se alege un teren pentru construirea unei hale metalice.

In primul rand, cand vrei sa iti construiesti o astfel de constructie metalica, trebuie sa stii care este distanta la care se gasesc utilitatile (curent, canalizare, apa, gaz), si trebuie sa stii daca acestea vor putea sa faca fata cerintelor halei.

Deasemenea, va trebui sa stii cum te poti racorda la drumurile nationale, judetene sau europene daca este cazul.

Un alt amanunt pe care ar trebui sa il cunosti, este acela daca in zona pot sa apara situri arheologice, insa va trebui sa te informezi si cu privire la prevederile din Planul Urbanistic Zonal (PUZ-ul).

Ar fi important sa te informezi daca pot exista magistrale de gaz, apa, canalizare, sau daca exista linii de inalta tensiune pe terenul respective.

Deasemenea, ar fi important sa stii daca sunt restrictii privind mediul, in zona respectiva, si va trebui sa cunosti regimul de inaltime, retragere sau regimul de constructie in apropierea unitatilor militare sau a aeroporturilor.

Inainte de a cumpara un teren pe care sa iti fie construita o hala metalica, ar mai fi important sa ceri un studio geotehnic, si o ridicare topografica.

In cazul in care terenul are un pret foarte atractiv, atunci poti sa suporti din buzunarul tau aceasta cheltuiala care nu costa mai mult de 2000 ron, iar apoi cu aceste acte va trebui sa mergi la un consultant si la un proiectant, care vor interpreta actele mai bune.

Ordinea pasilor mentionati anterior in articol este aleatorie, insa cu siguranta inainte de a alege un teren pe care sa iti construiesti hala metalica, va trebui sa tii cont de toti acesti pasi, pentru a face alegerea corecta.

In conditiile in care totul este in ordine, iar terenul este unul eligibil, atunci cu siguranta nu va mai dura foarte mult timp pana in momentul in care vei alege o firma care sa iti construiasca hala metalica.

Leave a reply:

Site Footer