Ce trebuie sa luam in calcul la alegerea unei cutii pentru prajituri

Cu toti am intrat probabil intr-o cofetarie si am cerut o prajitura la pachet, dar foarte putini dintre noi ne-am pus intrebarea cum anume iau forma cutiile pentru acestea sau clasicele farfurioare brodate in modele dintre cele mai diverse.

Ei, bine, aceste aspecte nu mai reprezinta un secret pentru producatorii de ambalaje din carton, in care intra si obisnuitele cutii prajituri.

Reteta pentru un eveniment reusit

Tehnologia actuala permite practic fabricarea de cutii carton pentru absolut orice produs. De la cele alimentare, pana le produsele cosmetice si de ingrijire corporala, dar si in domeniul modei sau al industriei electrocasnicelor, toate folosesc cutii carton.

Daca este sa ne referim insa la industria alimentara si in mod particular la cofetarii si patiserii, aici, lucrurile necesita putin mai multa atentie.

In primul rand vorbim despre produse cu un grad mare de perisabilitate, astfel incat materialele folosite trebuie sa permita transportul acestora in bune conditii la domiciliu sua la locul de desfasurare a unor evenimente speciale.

Daca este sa vorbim despre patiserii, atunci avem la dispozitie o sumedenie de modele de cutii, incepand de la cele pentru fursecuri, pateuri si foietaje, pana la cele destinate cozonacilor. Acestea sunt alcatuite de obicei din carton mai rezistent, uneori si din cel ondulat, astfel incat transportul sidepozitarea sa se faca in conditii maxime de siguranta.

Ce trebuie sa stim despre cutii prajituri

Lucrurile se schimba putin atunci cand aem de a face cu cutiile pentru prajituri. In primul rand, aici vorbim despre produse insiropate, multe dintre ele folosind creme, frisca sau ciocolata in compozitie, precum si diverse glazuri.

Din acest punct de vedere, alegerea unui ambalaj optim poate face diferenta dintre o petrecere reusita si un eveniment ratat, in cazul in care prajitura noastra de tip diplomat ajunge cu frisca lasata si cu fructele imprastiate in ambalaj.

Astfel, cartonul din care este alcatuita cutia pentru prajituri trebuie sa fie unul atat rezistent, dar si cu un grad de impermeabilitate si de absorbtie mare, care sa nu lase sa treaca eventualele siropuri sau grasimi.

Nu in ultimul rand, cartonul nu trebuie sa prezinte mirosuri care sa schimbe aroma si gustul initial al prajiturii noastre. Iar pentru ca evenimentul nostru sa fie unul cat se poate de reusit, este indicat ca aceste cutii prajituri sa fier prevazute cu maner de prindere, astfel incat produsele noastre sa ajunga in bune conditii la destinatie.

 

Leave a reply:

Site Footer