Ce trebuie sa faci daca scapi lichide pe tastatura laptopului?

Ce trebuie sa faci daca scapi lichide pe tastatura laptopului?

Cu siguranta, fiecare utilizator de laptop abia asteapta sfarsitul de saptamana sa se poata pune in fata laptopului si sa urmareasca serialele preferate, sau filmele preferate, in timp ce altii aleg sa utilizeze laptopul pentru a se juca sau pentru diferite alte scopuri.

Unul dintre obiceiurile pe care fiecare utilizator de laptop il are in momentul in care utilizeaza echipamentul ar fi acela de a tine ceasca de cafea, sau paharul cu suc aproape de laptop, pentru a nu se mai deplasa si pentru a nu se mai deranja in timpul vizionarii filmului.

Sunt insa si situatii in care datorita unei mici neatentii, sucul, cafeaua sau orice alt lichid au utilizatorii la indemana, ajung sa fie scapate pe tastatura laptop, iar utilizatorii trebuie sa stie ce au de facut daca li se intampla asa ceva.

In cazul in care si tu ai obiceiul de a lua ceasca de cafea sau paharul cu suc langa tine atunci cand esti la laptop, trebuie sa ai grija sa nu scapi aceste lichide peste tastatura echipamentului.

Si totusi, daca inevitabilul se produce, iar tu scapi aceste lichide pe tastatura laptopului, mai intai de toate trebuie sa scoti echipamentul din priza. Scoaterea cablului din priza ar, sau scoaterea mufei din laptop ar reprezenta primul pas.

Urmatorul pas la fel de important care ar fi de urmat, ar fi acela de a incerca sa indepartezi cat mai mult lichid posibil de pe tastatura sau de pe display. In acest scop, se poate folosi un prosop de bumbac de exemplu, insa si un tricou din bumbac, un servetel sau o laveta ar fi utile.

Odata ce ai la indemana aceste obiecte, trebuie sa intorci laptopul cu tastatura in jos, pentru ca astfel vei impiedica lichidul sa ajunga la placa de baza. In aceasta situatie insa, va fi nevoie sa te asiguri si de faptul ca ecran nu mai este lichid care sa se poata prelinge pe rama acestuia.

Fara doar si poate, un alt detaliu foarte important ar fi acela de a indeparta cat mai rapid bateria echipamentului, insa toti acesti pasi amintiti pana acum, trebuie efectuati intr-un interval de timp cat se poate de scurt, pentru ca in caz contrar, pagubele pot sa fie mai mari decat crezi.

Dupa ce vei face toate aceste lucruri, cu siguranta trebuie sa stii ca este interzis sa incerci sa usuci laptopul folosind uscatorul de par, sau orice alt aparat pentru ca temperaturile nu pot sa fie controlate, iar astfel se vor putea produce si alte pagube, pe langa cele pe care le-a produs deja lichidul scapat pe tastatura.

Un alt amanunt foarte important de care trebuie sa tii cont, este acela ca nu trebuie ca in cazul in care tastatura echipamentului tau face cunostinta cu lichidele, sa incerci sa il deschizi din nou.

In cazul in care il deschizi, cu siguranta pagubele produse vor fi mult mai mari, insa daca nu incerci sa deschizi echipamentul, atunci sunt sanse foarte mari ca reparatiile pe care echipamentul le va avea de suferit, sa nu fie foarte mari.

Asadar, cel mai bine ar fi sa eviti sa pastrezi lichide langa laptop, in cazul in care nu iti doresti ca acesta sa se defecteze din acest motiv.

Leave a reply:

Site Footer