Ce trebuie sa faceti in Germania pentru o inmormantare?

Ce trebuie sa faceti in Germania pentru o inmormantare?

Majoritatea oamenilor se ingrijoreaza in legatura cu cresterea costului vietii, dar germanii se tem de costul ridicat al mortii. Costul german al mortii este printre cele mai ridicate din Europa si din lume si de aceea daca o persoana draga moare in Germania mai bine alegeti o firma de incredere de transport decedati si aduceti corpul acasa.

Legile si reglementarile germane stricte privind inmormantarea sau incinerarea unei persoane decedate reduc concurenta si sporesc costurile. Industria germana de funerare si cimitire este protejata de legi care, cu cateva exceptii, fac obligatoriu ingroparea intr-un cimitir, chiar daca decedatul a fost incinerat.

Der Friedhofszwang, cerinta legala ca persoanele decedate sa fie inmormantate intr-un cimitir, este unul dintre cei care abordeaza termenii germani care exprima cu adevarat rigiditatea legii germane privind moartea si funeraliile. Exista putine optiuni libere pentru familiile care se confrunta cu moartea unei persoane iubite.

De-a lungul timpului, germanii au invatat cum sa devina creativi pentru a evita cheltuielile si complicatiile unei inmormantari tipice germane, care de obicei costa intre 5.000 si 10.000 de euro (5.500-11.000) sau mai mult.

Crematia este o optiune din ce in ce mai populara, dar economiile in comparatie cu o inmormantare normala sunt limitate de legi care necesita inca sicriu si un spatiu de inmormantare chiar si pentru urne. Astfel de legi  au dus la asa-numitul “turism al cadavrelor”  si la alte masuri drastice menite sa scape de restrictiile costisitoare, birocratice ale Germaniei.

Una dintre cele mai bizare metode de evitare a costurilor funerare este o tendinta crescatoare in care germanii isi dau corpul stiintei. Aceasta practica a atins punctul in care cercetatorii din cele 33 de institute de anatomie din Germania au fost fortati sa returneze cadavrele sau chiar sa perceapa taxe donatorilor.

Inmormantare sau incinerare?

Desi inmormantarea este inca populara, in ultimele decenii germanii  au optat pentru incinerare. In zonele urbane, mai mult de jumatate aleg sa ii incinereze pe cei dragi, partial pentru ca este mai ieftin decat inmormantarea, dar si din cauza preferintei pentru aceasta practica. Pentru Germania in ansamblu, aproximativ 50 la suta acum aleg incinerarea.

Exista totusi diferente regionale puternice. In Germania de Est (fosta RDG) rata de incinerare este acum peste 80%. In Bavaria si alte regiuni catolice, incinerarea este putin mai frecventa, desi Biserica Romano-Catolica a decis in 1963 ca incinerarea era acceptabila pentru catolici. In multe alte tari europene, incinerarea este mult mai populara decat in ​​Germania, cu o rata de pana la 74% in Marea Britanie.

Costurile variaza in functie de locatie si de preferintele clientilor.

Sicriu din lemn (Holzsarg): 515 € si mai sus (pentru incinerare este necesar un sicriu “certificat” din lemn)

Cosuri mai elaborate: 1.000 € – 6.000 €

Locul de veci si taxele funerare: 524 € (mormant anonim) – 3.000 €

Costurile generale de inmormantare tipice: € 5,000 – € 15,000

Inmormantare intr-un cimitir (der Friedhof)

Germanii care aleg ingroparea prin incinerare au de obicei o sedere limitata in cimitirul ales de ei. Din cauza limitarilor spatiului, majoritatea cimitirelor germane  permit “oaspetilor” sa se odihneasca in pace numai pentru o perioada de maxim zece pana la 30 de ani. Dupa aceea, ei trebuie sa renunte la mormantul lor unui alt suflet decedat.

Leave a reply:

Site Footer