Ce sunt panourile solare si ce rol au acestea?

Ce sunt panourile solare si ce rol au acestea?

Cu siguranta o multimer de persoane au auzit discutandu-se despre panourile solare, insa nu toata lumea stie exact ce sunt aceste panouri, si ce rol au acestea.

Trebuie ca mai intai de toate, inainte de a vorbi despre rolurile pe care le au panourile solare, sa stabilim ce sunt acestea, pentru ca toata lumea sa inteleaga ceea ce este necesar, referitor la panouri.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca panourile solare nu sunt altceva decat niste grupuri de celule solare, care actioneaza impreuna, iar scopul lor este acela de a converti energia solara in energie electrica, daca vorbim despre panouri fotovoltaice, sau de a converti energia solara in energie termica, daca discutam despre panourile solare termice.

Tinand cont de faptul ca mai toate resursele naturale ale pamantului sunt destul de scumpe, sau se gasesc foarte rar, ar fi pacat ca oamenii sa nu apeleze la astfel de panouri solare, indiferent ca vorbim despre cele fotovoltaice sau despre cele termice, atata timp cat energia solara este gratuita.

Pe langa faptul ca energia solara este gratuita, un alt aspect pozitiv care trebuie luat neaparat in calcul, este acela ca panourile solare nici nu polueaza, si nici nu emana nici un gaz astfel ca ele nu sunt nici poluante, si nici nu actioneaza in vreun fel negativ asupra naturii si a mediului inconjurator.

Atunci cand discutam despre rolul panourilor solare, trebuie sa stim exact in ce directie ne indreptam, pentru ca panourile termice solare, si panourile fotovoltaice, sunt total diferite.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca rolul panourilor solare termice este acela de a converti energia solara (caldura) in energie termica. Ei bine, aceasta energie se va transfera foarte usor la sistemul de incalzire al locuintei.

Deci, pentru cei care nu inteleg modul de functionare al acestor panouri, ele pur si simplu preiau caldura soarelui, si o multiplica, iar apoi o transfera la sistemul de incalzire al locuintei, sau la boiler, pentru incalzirea apei.

In cazul in care discutam despre panourile fotovoltaice, aici trebuie mentionat faptul ca aceste panouri au rolul de a converti energia solara (lumina), in energie electrica.

Aceasta energie convertita, poate sa fie utilizata pentru buna functionare a aparatelor electrice din casa, sau poate sa fie utilizata chiar si pentru punerea in functiune a centralei termice.

Din pacate insa, in ciuda faptului ca aceste panouri reprezinta o sursa foarte buna de energie electrica, si nici nu polueaza, si sunt o sursa sigura de energie electrica, totusi, nu trebuie renuntat la reteaua publica de electricitate.

Un avantaj pe care il au panourile fotovoltaice, este acela ca ele elimina multimea de cabluri din interiorul locuintei, si sunt recomandate pentru alimentarea centralelor electrice cu energie.

Se pare ca si o multime de companii apeleaza la aceste panouri fotovoltaice pentru a folosi energia rezultata, in timpul in care firma isi desfasoara activitatea.

Cei care isi doresc astfel de panouri, fie fotovoltaice, fie panouri solare termice, pot arunca oricand o privire pe Dbsolar, si pot sa gaseasca ceea ce isi doresc.

Din fericire, acum se gasesc pe piata o multime de companii care comercializeaza astfel de panouri, asa ca se pot gasi simplu si rapid, oricand, printr-o simpla cautare pe Google.

Leave a reply:

Site Footer